19 / 04 / 2024

Güneşe yatırımla faturadan kurtul

Güneşe yatırımla faturadan kurtul

Binanızın üstüne ortalama 10 bin euro yatırımla taktıracağınız güneş pili ile ömür boyu enerji faturasından kurtulmak mümkün..



Alternatif enerji kaynakları, son dönemde kabaran enerji faturaları ile hepimizin en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Son yıllarda,vatandaşın kendi binasında yaptığı yatırımla güneşten kendi ihtiyacı olan enerjiyi üretmesi mümkün hale geldi. Vatandaşlar, evlerin üstüne koyulabilecek güneş pili ile herhangi bir şirket kurmaya gerek kalmadan 500 kilowatt saate kadar enerji üretebilecek. Meclisten geçen Yenilenebilir Enerji Yasası vatandaşlara bu hakkı tanıyor. Bu alanda faaliyet gösteren şirketlerden ve Alman Conergy şirketi ile temsilcilik anlaşması yapan Norm Enerji Sistemleri Genel Müdürü Erkan Yenen, evlere ortalama 10 bin euroluk yatırımla kurulacak güneş enerjisi sistemleri ile ömür boyu elektrik faturasından kurtulmanın mümkün olduğunu söylüyor. Sistemin bir sonraki aşaması ise bireysel kullanıcıların ürettikleri fazla enerjiyi devlete satabilme imkanı. Ancak yasada yatırım amaçlı sistemlerin fiyat ve alım garantisi ile ilgili belirsizlikler bulunuyor. Bu amaçla da yatırımcılar yasanın revizyondan geçmesini bekliyor. Aynı zamanda GÜNEŞE Derneği başkan yardımcısı da olan Yenen, yasadaki değişikliklerden sonra bireysel kullanıcıların, kullanmadıkları elektriği devlete satabileceklerini söylüyor.

'25 sent yetersiz olur'

Yenen, güneş enerji santrali kuracaklara devletin vereceği alım garantili fiyat için kulislerde konuşulan 25 euro cent rakamının yetersiz olduğunu belirterek Yunanistan'da kwsaat saat başı geri alım bedelinin 45,82 euro cent olduğunu hatırlatıyor.

Sabah

Geri Dön