28 / 03 / 2024

Güneşli Konutlar'da 128 bin 900 TL'ye!

Güneşli Konutlar'da 128 bin 900 TL'ye!

Mar Yapı'nın Güneşli Konutları projesi Atatürk Havaalanı'na en yakın projeler arasında yer alıyor. Daire alanlar arasında yurtdışında çalışan üst düzey yöneticiler öne çıkıyor



Proje Gezi-Yorum bu hafta kısa bir süre önceye kadar birçok sanayi tesisinin bulunduğu, ancak bu yapıların artık yerini bir bir otel, ofis, AVM ve konut yatırımlarına bıraktığı Basın Ekspres hattı üzerindeki Güneşli'deydi. Mar Yapı tarafından inşa edilen ve Suyabatmaz-Demirel Mimarlık tarafından projelendirilen 5 blokta toplam 305 daireden oluşan Güneşli Konutları'na konuk oldum. Mar Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök ile satış ofisinde buluştuk. Güneşli Konutları projesinde satışlara mart, inşaata ise Nisan 2010'da başlanmış. 5 blokun da yükseldiği projede, sözleşmelerde yer alan resmi teslim tarihi Kasım 2011 olmasına rağmen, Mar Yapı'nın hedefi projede daire teslimlerine 2011 baharında başlamak.

'HERKES İçİN BİR DAİRE VAR'
Münir Bey'le örnek dairelere geçiyoruz. Projede 1+1'den 4+1'e kadar farklı dairere alternatifleri yer alıyor. Gezdiğim örnek daire 76 metrekare büyüklüğünde 1+1. Dairelerin ana giriş kapılarında Dortek marka kapı kullanılmış. Girişteki holde her dairede standart portmanto yer alıyor. Banyolarda ve mutfaklarda kullanılan armatür ve evyelerde Artema ürünleri kukllanılırrken, ıslak zeminlerde Vitra koleksiyonları seramikler tercih edilmiş. 1+1dairelerin tamamında açık mutfak planı bulunurken 2+1'lerde hem açık hem de kapalı mutfak seçeneği sunulmuş. Mutfaklarda standart olarak Faranke ankastre ürünler de satış fiyatı içerisine dahil ediliyor.

Bu projede herkes sosyalleşecek
Münir Bey'le, yüksek yapılarla birlikte ailerin birbirinin ilişkilerinin sınırlandığına değinen Münir Bey, bu tür yapılarda sosyal alanların öneminin bir kat daha arttığına işaret ediyor. bu nedenle de Güneşli Konutları'nda ailelerin kaynaşmasına ve sosyal yaşam alanlarına daha fazla önem verdiklerini kaydetti. Projedki iki Club House'dan biri şimdiden hazır. Münir Bey'le Club House'u geziyoruz. Burada açık ve japalı yüzme havuzu, fitness center, sauna ve fin hamamı bulunuyor. Bu clubte her detay titizlikle düzenlenmiş. Bldklarda bulunan kat bahçeleri dae ailelerin buluşma noktası olacak.

Beğendim
 Bloklarda, biri sedye asansörü olmak üzere iki asansör ve ayrıca sosyal tesiste engelli asansörü bulunuyor.
 Ulaşım açısından avantajlı konumda. Hem TEM'den, hem E5'ten ulaşım var.
 Metro hattı Güneşli'ye de gidecek. İstasyon Güneşli Konutları'nın yakınında yer alacak.
 çevresinde çok sayıda AVM, hastane ve eğitim kurumu bulunuyor.

Beğenmedim
 Projenin çevresinde çok sayıda eski sanayi yapısı bulunuyor. Bu yapıların dönüşmesiyle çevre şantiyeye dönecek.
 Bazı kavşak noktalarında trafikte sıkışmalar yaşanıyor. Yeni projelerle bu sıkışıklık artacak. Yeni yol ve kavşak yatırımlarına ihtiyaç var.

Bülent Yoldaş/Sabah

Konut fiyatları:

1+1 - 128.900 - 174.700

2+1 - 229.700 - 272.400

3+1 - 265.000 - 363.800

4+1 - 431.700

 


Geri Dön