19 / 04 / 2024

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım teşviği yüzde 60'a çıkartıldı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım teşviği yüzde 60'a çıkartıldı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'ndeki baraj projeleri özellikle enerji ve tarım sektörüne yapılacak büyük yatırımları hızlandıracak.



Çözüm süreciyle birlikte Güneydoğu Anadolu bölgesine yapılan yatırımların gözle görülür şekilde artmasına rağmen, Hükümet'in son açıkladığı istihdam paketinde en büyük teşviği yine bu bölgeye vermesi dikkat çekti. 



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı istihdam ve teşvik paketi ile 6. Bölge, yani güneydoğu illerinin bulunduğu bölge daha fazla desteklenecek. Güneydoğu ve bazı Doğu Anadolu Bölgesi şehirlerine büyük ölçekli yatırımlar için verilen yüzde 45 oranındaki teşvik, yüzde 33 artırılarak yüzde 60'a çıkartıldı. Böylece Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Kars, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Van ve Şırnak illerinde yatırımcılara daha fazla destek verilecek ve vergi indirimi yapılacak. Bölgedeki ticaret ve sanayi odaları, söz konusu teşviklerin yatırımcıları memnun ettiğini, bunun meyvelerinin kısa zamanda toplanacağını belirtti.


Türkiye 


Geri Dön