27 / 04 / 2024

İKA, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 46 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi!

İKA, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 46 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi!

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), 2013 yılında toplam 24,5 milyon lira destek sağlayarak, eş finansmanla birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşık 46 milyon TL’lik bir yatırımı gerçekleştirdi....



İpekyolu Kalkınma Ajansı, kasım ayı olağan yönetim kurulu toplantısı, Kilis Valisi Süleyman Tapsız Başkanlığı’nda Kilis Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Bir yıldır İpekyolu Kalkınma Ajansı Başkanlığı'nı sürdüren Vali Süleyman Tapsız, başkanlığı Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’a devretti. Vali Süleyman Tapsız, “İpekyolu Kalkınma Ajansı, kurulduğu günden bu yana Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerimizde çalışmalarına aynı özveriyle devam etmektedir. Yatırım imkanlarının tanıtılması yoluyla bölgenin rekabet gücünü artırmayı hedefleyen İpekyolu Kalkınma Ajansı, 2013 yılında bölgenin geleceğine yön verecek olan 2014 - 2023 Bölge Planı taslak çalışmalarını tamamladı.” dedi. 


İKA 2010-2012 DÖNEMİNDE 151 PROJEYE 36 MİLYON TL DESTEK SAĞLADI 


Vali Tapsız, 2013 yılı mali destek programları kapsamında Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde 23 milyon lira bütçeli teklif çağrısına çıkıldığını, 312 başvurudan 93’ü başarılı bulunarak 85 proje yararlanıcısı ile sözleşme imzalandığını açıkladı. Ayrıca bu 3 ilde 1buçuk milyon TL bütçeli Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Programı çağrısına çıkıldığının bilgisini veren Tapsız, program kapsamında teslim alınan 60 destek talebinden toplam 43 teknik destek talebi başarılı bulunarak desteklendiğini ifade etti.


Tapsız, “Doğrudan Faaliyet Programı kapsamında teslim alınan 48 projeden 23 tanesi ile sözleşme imzalandı. Ajansımız tarafından 2013 yılında toplam 24,5 milyon TL destek sağlanmış olup, eş finansmanla birlikte yaklaşık 46 milyon liralık bir yatırım bölgemizde gerçekleştirilmiştir.” diye konuştu. 


Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ın başkanlığını yaptığı toplantıya Gaziantep Valisi Erdal Ata, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Kilis İl Genel Meclis Başkanı Metin Karakuş, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Erdal Öndeş, Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu ile İpekyolu Kalkınma Ajansı yetkilileri katıldı. 


Devir teslim töreninde Vali Demirtaş yaptığı çalışmalardan dolayı Vali Tapsız’a plaket takdim etti.


Cihan



Geri Dön