20 / 04 / 2024

Güneydoğu'da kayak sezonu açıldı!

Güneydoğu'da kayak sezonu açıldı!

Karacadağ Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının istenilen seviyeye gelmesiyle kimileri yöresel kıyafet, kimileriyse deniz yatağıyla pistlere koştu....



Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek kayak merkezi konumundaki Karacadağ Kayak Merkezinde kayak sezonu açıldı.


Siverek ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve halk arasında "Güneydoğu'nun Uludağı" olarak nitelendirilen 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezinde, kar seviyesinin 30 santimetreyi bulmasıyla hafta sonu büyük rağbet gördü.


Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Adıyaman gibi çevre il ve ilçelerden günübirlik gelen kayakseverler, tesiste kaymanın yanı sıra temiz havada kar üstünde mangal yapıp stres attı.


Kar kalınlığının istenilen seviyede olmasıyla pistlerin dolduğu kayak merkezinde yöresel kıyafetleriyle kayak yapanlar dikkati çekiyor. Kimi vatandaşlar kaymak için kızağı seçerken leğen ve deniz yatağıyla kaymaya çalışanlar ise renkli görüntüler oluşturdu.


Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, kayak merkezinde sezonun açılmasıyla kayak severlerin bölgenin en önemli kış turizm merkezlerinin başında gelen mekana gelmeye başladıklarını söyledi.


Pistin hem acemi kayakçılara hemde profesyonellere ev sahipliği yaptığını ifade eden Erkal, "Karacadağ her geçen yıl yeni bir ivmeyle daha cazip bir hale geliyor, geçen yıl çok fazla bir kar yağmamıştı ama bu yıl geçen hafta çok iyi bir kar yağdı dolayısıyla da geçen haftadan devam eden kar bu bölgedeki insanları buraya çekti. İnsanlar eğlenmek ve piknik yapmak için burayı seçiyorlar. Bu bölge tek kayak merkezi, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gazianteplilerin kolaylıkla ulaşabileceği bir noktada" dedi.


Erkal, bölgedeki tesisle ilgili düzenleme projelerinin hazırlandığını aktararak, bunun tamamlanmasıyla kayak merkezinin daha da cazip hale geleceğini sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön