25 / 04 / 2024

Günlük kiralık ev işletme ruhsatı!

Günlük kiralık ev işletme ruhsatı!

Günlük kiralık evlerle ilgili İçişleri bakanlığı tarafından 11 Ekim 2013 tarihinde yasal düzenlemeler yapıldı. Bu tarihte alınan karara göre, günlük kiralık ev işletmeleri pansiyon statüsünde ruhsatlandırılacak...



Günlük kiralık ev işletme ruhsatı!

168 milyon lira vergi kaybına yol açan günlük evlerle ilgili İçişleri bakanlığı yarafından 11 Ekim 2013 tarihinde yasal düzenlemeler yapıldı.


İçişleri bakanlığının 11.10.2013 tarihinde aldığı karar gereği günlük kiralık ev işletmeleri pansiyon statüsünde ruhsatlandırılacak.


Ülke çapındaki bin 275 Polis Merkezi, sorumluluk bölgesindeki günlük kiralık evleri sıkı biçimde denetleyecek. 


Polis, ev sahiplerini ruhsat çıkartmak üzere belediyelere yönlendirecek. Uyarıya karşın ruhsat almadan pansiyon hizmeti vermeyi sürdüren günlük kiralık evler, mülki amirin kararı ile geçici sürelerle mühürlenecek. 


Günlük kiralık ev cezası..

Ev sahiplerine Kabahatler Kanunu’nun “emre aykırı davranış” suçundan 183 TL idari para cezası kesilecek.


Bakanlar Kurulu kararı ile 30 yatak ve üzerinde konaklama hizmeti veren işletmelere uygulanan Geçici İkamet Yerleri Kimlik Bildirme Sistemi (GİYKİMBİL) günlük evleri de içine alacak şekilde değiştirilecek. 


Pansiyon hizmeti veren tüm işletmeler GİYKİMBİL sistemine dahil edilecek. Pansiyonlar kanun değişinceye kadar her akşam konaklayan müşterilerinin kimlik bilgilerini bağlı bulunduğu Polis Merkezi’ne bildirecek.







Geri Dön