20 / 04 / 2024

Gürpınar Su Ürünleri Hali hizmete girdi!

Gürpınar Su Ürünleri Hali hizmete girdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kumkapı’daki eski halin yerine Gürpınar’da 136 bin metrekarelik dolgu alanıyla birlikte inşa edilen 452 bin metrekarelik Gürpınar Su Ürünleri Hali'ni hizmete aldı...




15 Nisan’da başlayan av yasağının gece yarısı bitmesiyle İstanbul’da balıkçılar denize açılarak yeni sezona “Vira Bismillah” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kumkapı’daki eski halin yerine Gürpınar’da inşa ettiği Avrupa’nın en büyük ve modern su ürünleri halini yeni sezonla birlikte hizmete aldı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şirketlerinden ÖZİDAŞ tarafından işletmeciliği yürütülecek olan Gürpınar Su Ürünleri Hali, yeni balık sezonu ile birlikte hizmete girdi. Avrupa’nın en büyük ve en modern halinde kalite kontrolleri alanında uzman su ürünleri mühendisleri tarafından yapılarak; tür, sınıf ve kalitelerinin onaylandığı su ürünlerinin, rekabet koşulları oluşturuluyor. Böylece fiyatlarının izlenilebilir durumda olması sağlanıyor ve ürünlerin yasaklı olup olmadığına bakılıyor. Ayrıca, üniversitelerle yapılan çalışmalarla ürünlerin kalitesi belirleniyor.


136 bin metrekarelik dolgu alanıyla birlikte inşa edilen 452 bin metrekarelik Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde 900 metrelik Tali Mendirek, 1282 metrelik Ana Mendirek 300 metrelik İskele ve 50 metrelik 3 adet parmak iskele ile 1 adet gezinti iskelesi bulunuyor.  Halde 80 gemi 800 araç ve 250 ton/gün ürün kapasiteli tesis, sosyal donatı alanları da inşa edildi.


Tesis bünyesinde; Master Şef Eşliğinde Balık Pişirme Gösteri Merkezi, Restoranlar, Perakende Satış Noktaları, Dinlenme Alanları, Süs Havuzları, Yürüyüş Parkurları, Konferans Salonları, Camii, Banka Otopark vb. sosyal donatı alanlarını yapıldı. Buzlama ile ilgili problemler varsa balıklar hemen soğuk hava depolarına alınıyor, soğuk hava koşullarında muhafaza ediliyor. Buzlar deniz suyundan elde ediliyor. Taşımacılık, indirme, yükleme, soğuk hava hizmeti ve tüm sosyal alanlar da ÖZİDAŞ hizmet verecek.


Gürpınar Su ürünleri Halinde hayata geçecek olan E-Mezat sistemi ile ürünler, elektronik ortamda alıcı ve satıcıyı bir araya getiriyor. İstanbullulara kalitesi onaylanmış, fiyatı gerçek, tüm hijyen standartlarına uygun, ucuz ve sağlıklı su ürünlerinin sunulmasını amaçlayan bu yenilik alıcı ve satıcıyı elektronik müzayede sisteminde bir araya getiriyor.


Geleneksel yöntemden elektronik müzayede satış yöntemine geçiliyor. Yeni Sistemin hayata geçirilmesi ile esnafa uyum süreci için eğitim verilecek. Eğitimden sonra sistem tam olarak devreye girecek.



Geri Dön