24 / 04 / 2024

Gürsel Aksel Stadı'nda çalışmalar hızlandı!

Gürsel Aksel Stadı'nda çalışmalar hızlandı!

Sezonun ikinci yarısındaki ilk iç saha maçına yetiştirilmeye çalışılan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi Türkiye için birçok ilki de barındırıyor.



Türkiye'nin tüm şehirlerinde inşa edilen yeni statlar Türk futbolunu daha da gelişirken artık sıra İzmir'e geldi. Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin yapımı hızla sürerken stadın sezonun ikinci yarısında Göztepe'nin Beşiktaş'ı konuk edeceği mücadele ile açılması amaçlanıyor. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye'de birçok ilki barındıran yeni stat 14 Haziran 2017'de 219 milyon TL'ye ihale edilirken 2 yıldır inşaatı devam ediyor. Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, taraftarı bir araya getirecek sosyal yaşam alanları, ticari alanları ve meydanının yanı sıra çatısında yer alacak halka açık yürüyüş parkuruyla da değişecek. Sahadaki altyapı çalışmalarında sona gelinirken drenaj ve havalandırma sistemleri tamamlandıktan sonra sulama tesisatları yapılacak ve çim serme işlemine geçilecek. Hibrit çim ekimi yapıldıktan sonra Göztepe'nin yeni mabedi müsabaka oynanmaya hazır hale gelecek. Bir yenilik de koltuk tasarımında olacak. İlk kez Göztepe taraftarı kendi oturacağı koltukları seçerken stadın içinde taraftarın oyları ile seçilen koltuklar kullanılacak.

'İNSANLAR STADIN ÇATISINDA DOLAŞACAK!'

Stadın mimarı Tuğrul Büyükköken, Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi ile ilgili açıklamalar yaptı. Ocak ayındaki Beşiktaş maçında stadı açmak istediklerini ifade eden Büyükköken, şunları söyledi: "Kompleksin içinde en iddialı olduğumuz konu çatımız. Burada bizim 650 metrelik yürüyüş parkurumuz olacak. Mahalle ve kent içindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda stadımıza fonksiyonlar yerleştirecek. Toplam kapasitemiz güney kale arkasında ayaklı sisteme geçilirse 25 bin kişi olacak. Stadımızda 39 locamız olacak, basın mensupları için ayrılmış alanlarımız olacak. İnsanlar rekreasyon alanında dolaşır gibi çatımızda dolaşacak."


Geri Dön