24 / 04 / 2024

Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nda geri sayım!

Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nda geri sayım!

İzmir'in 94 yıllık hayali olan Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nda geri sayım başladı. 218 milyon 900 bin TL’ye mal olan stat Süper Lig’in ikinci yarısında 24-26 Ocak haftasında oynanacak devrenin ilk iç saha maçında açılacak.



94 yıllık tarihinde ilk kez en büyük hayali olan kendi stadına kavuşmayı bekleyen  İzmir  Göztepe'de geri sayım başladı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Göztepe'nin sembol isimleri arasında yer alan Gürsel Aksel’in adını verdiği, Türkiye ve Avrupa’da eşi bulunmayan statın inşaatı hızlandı. Eski Başbakan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu stat alanında incelemelerde bulundu. 

Ocak 2014’te düzenlenen ilk ihalenin iptal edilmesine neden olan tüm yasal engeller aşıldıktan sonra ihalesi 14 Haziran 2017’de gerçekleşip temeli o dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından 9 Eylül 2017’de atılan stat, kısa süre içerisinde tamamlandı.

TOKİ tarafından hayata geçirilen dev yatırımıyla 218 milyon 900 bin TL’ye mal olan 25 bin kapasiteli stat, 2 ay sonra Süper Lig’in ikinci yarısında 24-26 Ocak haftasında Beşiktaş’la oynanacak devrenin ilk iç saha maçında açılacak.

Çatısı ve tribünleri tamamlanan, skorbordları takılıp çimlendirme çalışmalarına başlanan statta koltuk montajları, elektrik aksamları, çatı ve çevredeki peyzaj çalışmaları yapılacak, elektronik bilet sistemleri takılacak.

2 ay içerisinde açılması planlanan stadın hemen yanında bulunan ticari alanları ise daha sonra tamamlanacak.

Maç oynanmayan günlerde de 7 gün, 24 saat meydana gelecek restoranları, ticari alanları, otoparkı, locaları, taraftar meydanı bulunan stadın çatısındak bulunacak halka açık yürüyüş yolu Avrupa’da ilk olacak.


Geri Dön