26 / 04 / 2024

Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nda sona geliniyor!

Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nda sona geliniyor!

Göztepe'nin yeni stadı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde sona geliniyor. Stadın Süper Lig'in 2. yarısında 24-26 Ocak haftasında Beşiktaş'la oynanacak devrenin ilk iç saha maçında hizmete açılması planlanıyor.



Süper Lig ekipleri arasında yer alan Göztepe'de kulüp başkanı Mehmet Sepil, inşaatı süren yeni statları Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde, her zaman Avrupa kupalarını kovalayacak bir Göztepe'nin mücadele edeceğini belirtti.

Sözcü'de yer alan habere göre, Başkan Mehmet Sepil, 30 bin 35 kişilik kapasiteli Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin çatısında yer alan yürüyüş yolunda, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de son dönemde birçok stadın yapıldığını, bu statların, maç günü dışında fazla kulanılmadığını belirtti.

Yeni statlarında, stat çevresinde de bir çok yer yapmayı planladıklarını dile getiren Başkan Mehmet Sepil, şu şekilde konuştu:

"Şu an iş bitiyor. Burası İzmirlilerin buluşma noktası olacak. Sadece stadı açacağız. Bu tesisin bitimi 1 yıl daha alır. Bütün müzeleriyle, dükkanlarımızla, çocuklarla ilgili merkezlerimizle, sağlık konusundaki tesislerle burası İzmirlilerin buluşma noktası olacak. "

Göztepe Gürsel Aksel Stadı nda sona geliniyor!

"Bu gördüğünüz çatıda güzel havada binlerce kişi yürüyecek. Tesisin tamamı halkın kullanımına açık olacak. İlk maçımız ocak ayının son haftasındaki Beşiktaş maçıyla. Stadı o gün açmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız o yönde."

Göztepe Gürsel Aksel Stadı nda sona geliniyor!

"BURADA İDMAN YAPMAYA BAŞLAYALIM"

"Göztepe, büyüyerek geliyor" diye konuşan kulüp başkanı Mehmet Sepil, yeni stat için kombine bilet satışındaki gördükleri ilginin beklediklerinin ötesinde olduğunu müjdeledi. Mehmet Sepil, "Doğu ve batı tribünlerinin hemen hemen tamamı kombinelere gidiyor. Orada maç günü için fazla bilet kalmayacak. Yakında kale arkası satışlarına başlayacağız. Statta kombine olmadan maç günü satacağımız bilet sayısı oldukça az olacak" diye konuştu.

İlk etapta bir kale arkası tribününün koltuksuz olacağını dile getiren Sepil, "Seyir zevkinin, maçın ambiyansının ne kadar değiştiğini hep beraber göreceğiz. Bizim dışımızda bir çok kulüp de müracatlarda bulundu" dedi.

Sepil, hibrit çimin çakılmasının 9 Aralık tarihinde başlayacağını, bunun 20 Aralık tarihinde bitmesinin planlandığını müjdeleyerek, "Takıma da 'Yakında burada idman yapmaya başlayın' dedim. Oyuncular çok heyecanlı. Buranın Göztepe'ye neler katacağının farkındalar. Yüzüncü yılımızı doldurmadan hayalimizi gerçekleştirdik" dedi.

Göztepe Gürsel Aksel Stadı nda sona geliniyor!

"STATTAN SONRA HEDEFİ YÜKSELTECEĞİZ"

Futbol takımının bu sezona puan olarak çok kötü başladığını söyleyen Sepil, "Bu statta her zaman Avrupa'yı kovalayacak bir Göztepe olacak. Önümüzdeki sezon bu olur mu? Olmasını çok istiyordum ama sezona istediğimiz gibi başlayamadık. Vitesi yükselttik. Bakalım bu bizi nereye taşıyacak? Göreceğiz ama bundan sonra eskisi gibi mütevazı olmaın bir anlamı yok. Stattan sonra hedefi yükselteceğiz." diye konuştu.

Başkan Mehmet Sepil, taraftarların ara transfer döneminde "stat hediyesi" beklediğinin hatırlatılması üzerine de  "Bakıyoruz. Şu an son birkaç gündür oldukça yoğun bakıyoruz. Burada daha iddialı bir Göztepe oluşturmaya çalışacağız ama onu oluşturmaya çalışırken acele edip çok hata da yapmamamız gerekiyor. Geçmişte yeterli hatayı yaptık. Dolayısıyla aceleyle yapmayacağız bunu. Geç olsun, bizim olsun, güzel olsun. Tabii ki devre arasında duruma bakıp en iyi şekilde değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Göztepe Gürsel Aksel Stadı nda sona geliniyor!

Göztepe'nin yeni stadı birçok özelliğiyle Türkiye'de eşsiz olacak.  Ocak 2014 tarihindeki ilk ihalenin iptal olmasına yol açan tüm yasal engeller aşıldıktan sonra ihalesi 14 Haziran 2017 tarihinde yapılıp temeli o dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından 9 Eylül 2017 tarihinde atılan stat, kısa süre içinde yükseldi.

TOKİ'nin dev yatırımıyla 218 milyon 900 bin liraya mal olan 25 bin kapasiteli stat, Süper Lig'in 2. yarısında 24-26 Ocak haftasında Beşiktaş'la oynanacak devrenin ilk iç saha maçında kapılarını açacak.

Çatısı ve tribünleri tamamlanan, skorboardları takılıp çimlendirilen Gürsel Aksel Stadı'nda; koltuk montajları, elektrik aksamları, çatı ve çevredeki peyzaj çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yeni tesise elektronik bilet sistemleri takılacak.

2 ay içerisinde maç oynamaya hazır duruma gelecek stadın bitişiğinde yer alan ticari alanlar ise daha sonra tamamlanacak. Maç oynanmayan günlerde de 7 gün, 24 saat yaşayacak restoranları, ticari alanları, otoparkı, locaları, taraftar meydanı olan stadın çatısındaki halka açık yürüyüş yolu ise Avrupa'da bir ilk olacak.
 

Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nda koltukların montajına başlandı!


Geri Dön