18 / 04 / 2024

Gürsel Tekin: "İmar affı peşinde değiliz"

Gürsel Tekin:

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, imar affıyla ilgili olarak, "Bizler, af çıkarılsın, birilerine rant yaratılsın, bunun peşinde değiliz" dedi



CHP İstanbul İl Başkanlığı'nca, "2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul" çalışmaları çerçevesinde, hayvan hakları konusunda İl Genel Meclisi toplantı salonunda panel düzenlendi. Panelin açış konuşmasını yapan Tekin, Avrupa 2010 Kültür Başkenti sürecinde sadece hayvan haklarıyla ilgili değil, İstanbul'un hemen hemen her tarafında ciddi sorunlar olduğunu öne sürdü. İstanbul'da imarla ilgili ciddi bir sorun yaşandığını belirten Tekin, 12-13 milyon nüfusu olan İstanbul'un hala bir envanteri bulunmadığını söyledi. İmar affının gündemde olduğunu vurgulayan Tekin, "İstanbul'da yapı stoku bilinir durumda değil" dedi.

İstanbul, Paris gibi olsun

İstanbul'daki binaların yüzde 65'inin ruhsatlı, kısmen gecekondu gibi görünen 15-16 katlı binalar ve alışveriş merkezleri dahil yüzde 35'inin de izinsiz ve kaçak olduğunu belirten Tekin, ruhsatlı binaların yüzde 80'inin de iskanı bulunmadığını kaydetti. Kentte ruhsatına uygun yapılmayan yüz binlerce yapı bulunduğunu ve bu nedenle işletme ruhsatı almak isteyen binlerce vatandaşın mağdur olduğunu dile getiren Tekin, şunları kaydetti:

"Bizler af çıkarılsın, birilerine rant yaratılsın, bunun peşinde değiliz. İstanbul kurallı bir kent olsun, önümüze her gün bir plan tadili gelmesin. Paris, Londra, Berlin, Sofya hangi kriterlerle yönetiliyorsa, İstanbul da aynı kriterlerle yönetilsin istiyoruz. Ama ne yazık ki iktidar tüm icraatlarını ranta dayattığı için bir çözüm arayışında değil. Bu tartışmaların deprem kenti olan İstanbul'un yeniden planlanması için aracı olmasını diliyorum." Tartışılanın bir imar affı olmadığına işaret eden Tekin, "Bu, ruhsata tabi olan, ama ruhsata uygun olmayan yüz binlerce yapıya çare bulmaktır. Bunun çaresini de bu kenti yönetenler bulacaktır. 'Hayır biz yıkacağız' derlerse, ona da varız. Varsa öyle yürekli bir kent yöneticisi, çıksın. Biz de kendilerine her türlü katkıyı sunacağız" dedi.

Vatan


Geri Dön