26 / 04 / 2024

Gürsel Tekin'den FETÖ'ye parsel parsel arazi verildiği iddiası!

Gürsel Tekin'den FETÖ'ye parsel parsel arazi verildiği iddiası!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları hakkında konuştu. Tekin, "Önce parayı, imarı ve ihaleleri takip etsinler. Yurt dışındaki okulları ziyaret eden siyasetçilere bakılsın" dedi...



CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, siyasetin gündemini belirleyen “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmalarını değerlendirdi. Tekin, “FETÖ’ye, parsel parsel arazi verenlerin yüzü kızarmıyor, bir de milleti FETÖ’cülükle suçluyorlar” diye konuştu.

Sözcü Gazetesi'nden Hande Zeyrek'in haberine göre, Gürsel Tekin, “FETÖ ile mücadele edilecekse önce parayı, imarı ve ihaleleri takip etsinler. Yurt dışındaki okulları ziyaret eden siyasetçilere baksınlar, istihbarata gerek yok” dedi ve şunları söyledi: 

"Elimizde resmi makamlar tarafından hazırlanan bir rapor var. Rapora göre, Türkiye'nin her şehrinde FETÖ'cülere özel okul kurulması için toplam 934 kamu arazisi peşkeş çekilmiş, bu okullar eliyle terör örgütüne maddi kaynaklar aktarılmış ve militanlar yetiştirilmiş. Bu okulların hepsinin altında iktidarın imzası var.

Örneğin 81 ilde 109 yurt açtırılmış, buraların bütün izinleri, işlemleri bu iktidar tarafından yapılmıştır. Bunun yanında bu iktidarın Bakanlar Kurulu tarafından, tam 104 vakfa kamu yararı statüsü verilmiştir. Hepsinin altında bu iktidarın imzası var."

Gürsel Tekin, "FETÖ'cü 1125 adet dernek kurulmuş, bunların hepsinin izinlerini de bu iktidar vermiştir" dedi. FETÖ'cülere ait Ankara'da 7, Bursa'da 2, İstanbul'da 4 ve Şanlıurfa'da 10 sağlık kuruluşu kurulduğunu belirten Tekin, "Bu durumda FETÖ'ye kim yardım ve yataklık etmiştir? 2010 referandumundan sonra, tüm vakıfların başvurusu reddedilirken, FETÖ'nün arsa talepleri kabul edilmiştir" diye konuştu.

Sarıyer’deki 3 katlı köşkün satışında FETÖ iddiası!

Kaynak Holding yöneticilerinin FETÖ davasında karar!


Geri Dön