24 / 04 / 2024

Gürsel Tekin'den hazine arazilerinin tarıma açılmasına ilişkin açıklama!

Gürsel Tekin'den hazine arazilerinin tarıma açılmasına ilişkin açıklama!

Hazine’ye ait araziler tarım arazisi şeklinde kiralanabilecek. 14 milyon metrekarelik alanda üretim yapılacak. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Hazine'ye ait arazilerin kiralanmasını meclise taşıdı...



Hazine’ye ait arazilerin tarım arazisi olarak kiralanmasının önü açılıyor. 14 milyon metrekarelik alanda üretimv yapılacak. Bu arazilerde en büyük pay ise 4 milyon metrekare ile Kayseri 'de bulunuyor. 

Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine göre; CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Hazine'ye ait arazileri tarım arazisi olarak kiralanmasına ilşikin kararını TBMM'ye taşıdı. Kararın ‘kuşku' yarattığını ifade eden Tekin, cevaplanması istemiyle şu soruları sordu: 

- Çiftçi, son 18 yılda kendisine ait 3.5 milyon hektar araziyi ekmekten vazgeçti. Şimdi, Hazine'ye ait arazileri neden eksin? Özellikle denize bakan, ranta açık Hazine arazileri için hatırlı kişiler şimdiden devrede…

- Bu arazilerin peşkeş çekilmeyeceğinden nasıl emin olacağız? Rantı yüksek arazileri kapsam dışında bırakmayı düşünüyor musunuz?”

Hazine arazilerinin tarıma açılması meclis gündeminde!


Geri Dön