23 / 04 / 2024

Hazine arazilerinin tarıma açılması TBMM gündeminde!

Hazine arazilerinin tarıma açılması TBMM gündeminde!

Hazine arazilerinin tarıma açılması ve çiftçilere tohum desteği verilmesine yönelik projeler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Hazine arazilerinin tarıma açılması ve çiftçilere tohum desteği verilmesine yönelik projelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Başevirgen, ''Tarım ve Orman Bakanı tarafından 5 Nisan 2020 günü yapılan bir açıklamada üretimde bir aksama yaşanmaması amacıyla hazine arazilerinin tarıma açılacağı kaydedilmiştir. Bu açıklamayı takiben 6 Nisan 2020 günü Tarım ve Orman Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan resmi açıklamaya göre, Bakanlık olarak "Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi" Programının başlatıldığı ve bu proje kapsamında belirlenen 21 ilde üreticilere tohumların yüzde 75'inin hibe edileceği kaydedilmiştir. Yapılan bu açıklamalar ve başlatılan bu program sonrası ortaya çıkan tablo, cevaplanması gereken bazı sorular doğurmuştur'' diye konuştu.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in soruları:
1. Hazine'ye ait araziler kaç yıllığına ve ne kadar maliyetle verilmesi planlanmıştır? 
2. Bu arazilerin kime verileceği hususu hangi usulle belirlenecektir? 
3. Hazineye ait tarım arazilerinin kişi veya şirketlere verilmesi yerine çiftçilerimize  kiralama usulü ile verilmesi yönünde herhangi bir çalışmanız var mıdır? Bu yönde bir çalışmanız var ise bu arazileri işletecek olan çiftçilerimize "işletme kredisi desteği” verilmesi düşünülmekte midir? 
4. Hazine'ye ait arazilerin tarıma açılması yerine kendi arazisini ekmekten vazgeçen  çiftçilerimizi tekrar üretime kazandırmak için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Bu çiftçilerimize özel destekler sunulması düşünülmekte midir?


Geri Dön