26 / 04 / 2024

Gürsel Tekin'den Kanal İstanbul tepkisi!

Gürsel Tekin'den Kanal İstanbul tepkisi!

Kanal İstanbul’un, ulaşım projesi olmadığını iddia eden CHP Milletvekili Gürsel Tekin, “Bu proje kent suçudur. 90 milyonun hakkı olan para, halk için harcanmalı” diye konuştu.



CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye'nin gündemi ne olursa olsun iktidarın gündeminde ‘Kanal İstanbul' olduğunu dile getirerek, “İktidar Kanal İstanbul'dan bir türlü vazgeçmiyor. İktidar, her yönüyle hukuka aykırı olan bu projede sona gelindiği açıklamaları yapıyor. Davaların sürerken böylesi açıklamalar yapılması hukukun bittiğinin göstergesi” dedi. 

Gürsel Tekin den Kanal İstanbul tepkisi!

Sözcü'den Zekeriya Albayrak'ın haberine göre; Kanal İstanbul'un, bir ulaşım projesi olmadığını iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, şöyle konuştu:

“Bir kent suçu olan Kanal İstanbul Projesi kesinlikle iptal edilmelidir. Ülke kaynaklarının Kanal İstanbul gibi hiçbir faydası olmayacak projelere değil, halkımızın sağlıklı ve güvenli yaşamasına harcanması gerekir. 90 milyonun hakkı olan parayı Kanal İstanbul'a harcamak yerine istihdam yaratılarak hem 10 milyon işsizimize hem de açlık ve yoksulluk sınırında yaşayan 20 milyon insanımıza umut kapısı aralayabilirdik. Projeden 17 milyon metrekarelik sit alanı etkileniyor. Küçükçekmece Gölü kıyısında yer alan Bathenoa Antik Kenti olsun, İstanbul'daki ilk yerleşmelerden biri olan Yarımburgaz Mağaraları olsun, daha bilmediğimiz toprak altındaki nice antik hazineler olsun, muazzam bir tarihi zenginlik proje tarafından yutulacak.”

Gürsel Tekin den Kanal İstanbul tepkisi!

2021'de deprem, su ve ulaşım konuşulmalıydı

Gürsel Tekin, mega projelerin ekonomiye büyük yük getireceğini dile getirdi. Tekin, “2021'de deprem, su ve ulaşım sorununa karşı önlemler konuşulmalıydı” dedi.

Kanal İstanbul projesinin temeli 2021'in ilk yarısında atılacak!

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul, bir dünya projesidir!


Geri Dön