28 / 03 / 2024

Gürsel Tekin'den Kanal İstanbul projesine tepki!

Gürsel Tekin'den Kanal İstanbul projesine tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Haziran tarihinde Kanal İstanbul projesinde ilk kazmanın vurulacağını duyurdu.  CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul'un temel atma törenine ilişkin konuştu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Haziran tarihinde Kanal İstanbul projesinde ilk kazmanın vurulacağını duyurdu. Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine göre; çılgın proje Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından gündeme oturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asrın projesi olarak nitelendirdiği ve tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesiyle ilgili muhalefet tarafında itirazlar sürüyor. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tekin, proje için ‘temel atma kurnazlığı’ olduğunu dile getirdi. 

Gürsel Tekin den Kanal İstanbul projesine tepki!

Tekin, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Kanal İstanbul'a değil, Kuzey Marmara Otoyolu'na ait bir bağlantı yolu için yapılacak köprünün temelini atacaklar. Kanal İstanbul'un temelini atacağız diye kimseyi kandırmasınlar." 

Tekin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında yıllar öncesinde ihalesi viyadük olarak yapılmış, Sazlıdere Barajı üzerinden geçişi sağlayacak olan bir köprüyü sırf Cumhurbaşkanı'nın dediği olsun diye ‘çakma Boğaziçi' köprüsüne çevirmek için temel atma töreni hazırlığı yapılıyor. Örnek olarak söylüyorum; 3 liraya bitecek olan bu viyadük şimdi 10 liraya bitecek. Ortada kanal falan yok aslında. Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında yapılacak olan bir viyadüğü Kanal İstanbul'a aitmiş gibi gösterip, sahte temel atma töreni diye yutturmak istiyorlar.”

Gürsel Tekin den Kanal İstanbul projesine tepki!

Gürsel Tekin, tepkili olduğu projeyle ilgili “Her açıdan ülkemizi tehdit eden Kanal İstanbul'la mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İBB, Kanal İstanbul şantiyesini durdurdu iddiası!

Kanal İstanbul Projesi'nde yeni detaylar açıklandı!

Kanal İstanbul yatırımcıları neden tehdit ediliyor?


Geri Dön