25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul yatırımcıları neden tehdit ediliyor?

Kanal İstanbul yatırımcıları neden tehdit ediliyor?

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesine yatırım yapacak firmalara ödemelerin yapılmayacağını dile getirmişti. AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz konuyla ilgili değerlendirmede bulu



Çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'a muhalefet partilerin tepkisi devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında Kanal İstanbul projesine yönelik değerlendirmelerde bulunmuştu. 

Kılıçdaroğlu programda "İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul projesini durduracağız. Şirketlerin paralarını asla ödemeyeceğiz. Türkiye'de yatırım yapmalarının önünü keseceğiz. Ne demek Kanal İstanbul? Parayı yatırdığınız an zarar edeceksiniz. Türkiye'nin ne kazancı olacak bu projeden? Stratejik olarak ne kazancı olacak?" ifadelerine yer vermişti. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri hakkında değerlendirme yapan AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün şunları söyledi:

Kanal İstanbul yatırımcıları neden tehdit ediliyor?

"Yol medeniyettir. Bu düstur ile çalışıyoruz. Bu hükümet Türkiye'nin her yerine yatırımlarını yapmaya devam ediyor.

Yapılan hizmet bölge halkına hayırlı olsun.

Maalesef muhalefet yatırımcıları tehdit diline devam ediyor. Böyle bir devlet yöneticiliği olmaz. Devletlerde devamlılık söz konusu. Biz iktidara geldiğimiz de 23,5 milyar dolar borç vardı bunu biz hallettik.

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Böyle bir muhalefet şekli olamaz. Devlette devamlılık esastır. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Dışarıdan gelecek yabancı yatırımcının önünü kesmek istiyorlar.

Doğalgaz, altın buluyoruz bunlarda ülke yararına olan işlere sevinmek yok. Sürekli olarak tenkit ediyorlar. Hiçbir şeye birlik ve beraberlik göstermiyorlar. İstanbul'un hali ortada iki senede yapılan ve yapılmayanlar ortada. İstanbul'da yaşayanlar sandık geldiği zaman ne yapacaklarını gayet iyi biliyorlar.

Kanal İstanbul yatırımcıları neden tehdit ediliyor?

Dışarıdakilerin yatırımlara karşı çıkmasını kabul edebiliriz ancak içeridekilerin yapmasını anlamıyoruz gerçekten. Bu yapılanların hepsi halk için hepsi güzel bir Türkiye için yapılıyor.

MB'nin döviz rezervinin 100 milyar doların üzerine çıktığı söylendi. Hazine ve Maliye'nin yeni politikaları ile tekrar bu rakamları yakaladık ve bunun içinde altınlar da var. 128 milyar dolar yalanı devam ediyor. Kendileri önlerine çıkan rakamı okuyamıyorsa biz ne yapalım."

Kanal İstanbul Projesi'nde yeni detaylar açıklandı!


Geri Dön