20 / 04 / 2024

Gürsel Tekin'den İstanbul'un 2 ilçesindeki imar planı değişikliğine tepki!

Gürsel Tekin'den İstanbul'un 2 ilçesindeki imar planı değişikliğine tepki!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın iki ilçede yaptığı imar planı değişikliğine tepki gösterdi. 



CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın iki ilçede plan değişikliği yaptığını belirtti. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İstanbul Kemerburgaz'da rezerv yapı alanı ilan edilen binlerce metrekarelik alanda yapılaşma kararı verilmesinden sonra Sarıyer'deki SİT alanı ve Beşiktaş'taki askeri alan yapılaşmaya açıldı.Gürsel Tekin, bakanlığın projelerine ilişkin şöyle konuştu:

"İBB, şiddetli bir depremin beklendiği kentte eylem planları üzerine çalışmalar yapıyor ama iktidarın İstanbul politikası değişmiyor: Rant. Eyüpsultan Kemerburgaz’da rezerv yapı alanı ilan edilen binlerce metrekarelik alan imara açılmış, plan delinerek “orman-kentsel yeşil ve spor alanı” fonksiyonuna sahip parsellere “konut-ticaret” fonksiyonu verilmişti. Kemerburgaz’dan sonra bugün, iki ilçede daha plan değişikliğine giderek tam gaz talan politikasına devam edildi.

Gürsel Tekin den İstanbul un 2 ilçesindeki imar planı değişikliğine tepki!

Sarıyer’de doğal sit alanı olan bir bölge "kontrolü kullanma" alanına dönüştürülerek yapılaşmaya açılacak.

Bunun yanı sıra Beşiktaş ilçemizde askeri lojmanlarında içinde bulunduğu yaklaşık 14 dönüm kamu alanı, yapılan plan tadilatı ile ticaret, turizm ve konut alanına çevrildi. Tüm bu plan değişiklikleri insan ve nüfus yoğunluğunu artıracak adımlardır. Yapılan işlemler kamunun yararına değildir."

Eyüpsultan Kemerburgaz’da rezerv yapı alanı imara açıldı iddiası!


Geri Dön