16 / 04 / 2024

gürsel tekin imar planı tepkisi

gürsel tekin imar planı tepkisi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın iki ilçede yaptığı imar planı değişikliğine tepki gösterdi. 

Gürsel Tekin’den Murat Kurum’a cevap geldi: Yarın Tozkoparan’a gidiyorum!

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı açıklamada “Gidin Tozkoparan’a bakın orada eylemler yaptılar. Şimdi mutlu şekilde oturuyorlar.” demişti. Murat Kurum'a yanıt Gürsel Tekin'den geldi. 

'Süreci iyi yönetemedik' diyen Prof. Dr. Gürsel Öngören'den kentsel dönüşümde 90 gün şartı 1 yıla çıksın önerisi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, riskli binaları 90 günde boşaltma zorunluluğunun kentsel dönüşümün önünü tıkadığını dile getirerek, sürenin en az 1 yıla çıkarılmasını önerdi.

Gürsel Öngören: Depremzedeler için yapılacak TOKİ konutları ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olsun!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, depremzedeler için yapılacak TOKİ konutlarının ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olmasını önerdi. İşte Öngören'in o açıklamaları... 

Kağıthane Gürsel Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Kağıthane İlçesi, Gürsel Mahallesi Muhtelif Parsellere İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına göre 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıkarıldı.

Gürsel Yapı İnşaat Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gürsel Yapı İnşaat Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Murat Akyol tarafından kuruldu.

Kağıthane Gürsel Mahallesi'ndeki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kağıthane ilçesi, Mer'i Revizyon Nazım İmar Planlarına Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi Seyrantepe Mahallesi, Batı Kısmı Gürsel Mahallesi, 8483 ve 8486 adalar 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan iş yeri kira artışlarına üst sınır talebi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, . İş yeri kiralarındaki artışlarda geçici süreyle üst sınır konulmasını talep etti. İşte detaylar...

Gürsel Alüminyum İnşaat Oto Yedek Parça Limited Şirketi kuruldu!

Gürsel Alüminyum İnşaat Oto Yedek Parça Limited Şirketi Şişli'de Semet Görmez tarafından kuruldu.

Gürsel Turizm borsada ne zaman işlem görecek? Gürsel Turizm halka arz sonuçları açıklandı!

Gürsel Turizm’in borsada işlem göreceği tarih merak konusu oldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arz başvurusu onaylanan Gürsel Turizm, halka arz ediliyor. İnfo Yatırım aracılığında 3-4 Mart tarihlerinde Borsa'da Satış-Sabit Fiyatla Talep Toplama yöntemiyle gerçekleşti.

Kağıthane Gürsel Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kağıthane ilçesi, Gürsel Mahallesi, 8871 ada, 12, 24 ve 27 parseller ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul’daki arsalara 15 kat imar izni çıktı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İstanbul’a yine ihanet” ediliyor dedi ve ekledi: “Parsellerdeki hissedarların adları gizlendi. Bazı bölgelerden arsa alan bazı kişilere projede 15 kat imar izni verildi” dedi.

Gürsel Tekin'den Kanal İstanbul eleştirisi!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'da yıkılacak binalardaki asbest tehlikesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'daki Fikirtepe semtinde ve diğer yerlerde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalardan asbest tespit edilenlerin yıkımına ilişkin soru önergesi verdi. 

gürsel tekin imar planı tepkisi Haberi

gürsel tekin imar planı tepkisi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın iki ilçede plan değişikliği yaptığını belirtti. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İstanbul Kemerburgaz'da rezerv yapı alanı ilan edilen binlerce metrekarelik alanda yapılaşma kararı verilmesinden sonra Sarıyer'deki SİT alanı ve Beşiktaş'taki askeri alan yapılaşmaya açıldı.Gürsel Tekin, bakanlığın projelerine ilişkin şöyle konuştu:

"İBB, şiddetli bir depremin beklendiği kentte eylem planları üzerine çalışmalar yapıyor ama iktidarın İstanbul politikası değişmiyor: Rant. Eyüpsultan Kemerburgaz’da rezerv yapı alanı ilan edilen binlerce metrekarelik alan imara açılmış, plan delinerek “orman-kentsel yeşil ve spor alanı” fonksiyonuna sahip parsellere “konut-ticaret” fonksiyonu verilmişti. Kemerburgaz’dan sonra bugün, iki ilçede daha plan değişikliğine giderek tam gaz talan politikasına devam edildi.

Sarıyer’de doğal sit alanı olan bir bölge "kontrolü kullanma" alanına dönüştürülerek yapılaşmaya açılacak.

Bunun yanı sıra Beşiktaş...