19 / 04 / 2024

Gürsel Tekin'den Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü imar planı çıkışı!

Gürsel Tekin'den Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü imar planı çıkışı!

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul depreminin gündemde olduğu bir dönemde bile , belediyeyi devre dışı bırakılıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle projelerin hayata geçirilmeye çalıştığını belirtti. 



CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü'nin imar planı değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Sözcü'den Zekeriya Albayrak'ın haberine göre; CHP'li Gürsel Tekin, son yeşil alanların, İBB'yi devre dışı bırakılarak imara açıldığını dile getirdi.

Gürsel Tekin den Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü imar planı çıkışı!

Tekin, Marmara Üniversitesi'nin eski Nişantaşı kampüsünün 26 dönümlük arazisinin imar planının iki yıl önce değiştirildiğini anımsattı. Tekin, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yeni imar planı hazırladı, arazideki ‘üniversite' fonksiyonunu iptal etti. Yerine ‘ticaret ve konut' fonksiyonu getirdi. Alanda yapılacak binaların yüksekliği 10 kat olarak belirlenirken arazi için Emlak Konut ihaleye çıktı. Bu şehrin son ihtiyacı yeni yapılaşmadır.”

Tekin, “Bu bölgede herhangi bir olumsuzlukta yurttaşların toplanabileceği bir yer var mı? Biraz vicdanınız varsa yeşile dokunmazsınız. Mahallelinin talebi bu arazinin doğal haliyle korumaya alınarak, doğal yaşam parkı, kültür ve spor alanı olarak değerlendirilmesidir. Çevre ve Bakanlığı İstanbul'un planlarından elini çekmelidir” diye konuştu.

Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü'nün imar planı değişikliği mecliste!

Muammer Keskin'den Şişli'deki toplanma yerlerine ilişkin açıklama!


Geri Dön