20 / 04 / 2024

Gürsoy Grup Feriye Sarayı'nı restore edecek!

Gürsoy Grup Feriye Sarayı'nı restore edecek!

3.5 yıl önce çıkan yangında enkaza dönen Galatasaray Üniversitesi yerleşkesindeki tarihi Feriye Sarayı binasının restorasyonu, Hasan Gürsoy’un yönetim kurulu başkanı olduğu ve adı şaibeli restorasyonlara karışan Gürsoy Grup’a verildi.



Üç buçuk yıl önce çıkan yangında enkaza dönen Galatasaray Üniversitesi (GSÜ) yerleşkesindeki tarihi Feriye Sarayı binasının restorasyonu, Gürsoy Grup’a verildi.


Yılan hikâyesine dönen restorasyonun başladığına ilişkin açıklama Galatasaray Eğitim Vakfı’nın sitesinden yapıldı. Buna göre Cumhurbaşkanlığı Misafirhanesi olarak restore edilen Vahdettin Köşkü’nde binayı betonarme yaptığı, tarihi özelliklerini ortadan kaldırdığı eleştirilerinin hedefindeki Sinan Genim’in mimar olduğu restorasyonda yüklenici firma olarak da Grup Restorasyon San. ve Tic. A.Ş. görev alacak. Gürsoy Grup’un adı sadece restorasyon projeleriyle değil tartışmalı iddialarla da gündeme gelmişti. Grubun yönetim kurulu başkanı Hasan Gürsoy, Erdoğan’ın lise arkadaşı. Grup son olarak ‘Sepetçiler Kasrı pazarlığı’na karışmıştı. Galatasaray Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Cem Özatalay, firmanın yangının ertesinde hafriyatı da yaptığını söyledi. Özatalay, “Süreç 3.5 yıldır ilerlemiyordu. Koruma Kurulu Sinan Genim’in çizdiği planı tarihi dokuyu bozduğundan kabul etmedi. Sonunda şartlara uymak zorunda kaldı. Süreç yeniden başlıyor. Denetlenmesi lazım. Kültürel Ortak Mirasın korunması için Galatasaray’ın ve GEV’in denetleme kuruluna ihtiyaç var. Şu an denetleme kurulu yok. Bu mimar Narmanlı Hanı da yapıyor” dedi.



Cumhuriyet



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ÜÇ buçuk yıl önce çıkan yangında enkaza dönen Galatasaray Üniversitesi (GSÜ) yerleşkesindeki tarihi Feriye Sarayı binasının restorasyonu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın lise arkadaşı Hasan Gürsoy'un yönetim kurulu başkam olduğu Gürsoy Grup'a verildi. 


Yılan hikayesine dönen restorasyonun başladığına ilişkin açıklama Galatasaray Eğitim Vakfi'nın sitesinden yapıldı. Buna göre Cumhurbaşkanlığı Misafirhanesi olarak restore edilen Vahdettin Köşkü'nde binayı betonarme yaptığı, tarihi özelliklerini ortadan kaldırdığı eleştirilerinin hedefindeki Sinan Genim'in mimarı olduğu restorasyonda yüklenici firma olarak da Gürsoy Grup Restorasyon San. ve Tic. A.Ş. görev alacak. Gürsoy Grup, Viaport Venezia, Vialand, Metrokent Başak Toplu Konutlan, Panaromik Resim Projesi (İstanbul'un Fethi Panaromik Resim Projesi), Miniatürk (Mini Türkiye Parkı İnşaat), Feshane (Bakım, Onarım ve Çevre Düzenleme İnşaatı), Süleymaniye Camii restorasyonu işlerini de yapmıştı. 


Sözcü


Geri Dön