19 / 04 / 2024

Gürültü Farkındalık Günü eğitim toplantısı 28-29 Nisan’da!

Gürültü Farkındalık Günü eğitim toplantısı 28-29 Nisan’da!

İZODER, TAKDER iş birliğince ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ne özel online eğitim programı hazırlandı. Online eğitim toplantısı, 28-29 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.



Yalıtım sektörünün çatı örgütü Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER), Türk Akustik Derneği (TAKDER) iş birliği tarafından düzenlenecek 'Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ ile Türkiye’de yürürlüğe gireceği duyurulan 'Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik'i konuşmak üzere 28-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek online eğitim toplantısında uzmanlarla bir araya geliyor.

Dünya genelinde insanların sağlık ve refah seviyelerini yükseltmek için ilk kez 1996 yılında başlatılan ve her yıl nisan ayının son çarşamba gününde düznelenen ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’nde düzenlenecek online eğitim toplantısında, binalarda ses yalıtımıyla ilgili mevzuat ve uygulamalar tüm yönleriyle değerlendirilecek.

Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik, binalarda komşu gürültüleri ve pek çok diğer gürültü sorununun giderilmesine yönelik kriterleri belirlerken, belediyeler, denetleyiciler, mimar ve müteahhitlere birtakım sorumluluklar tanımlıyor. 

Gürültü kirliliği ile mücadele kapsamında büyük önem teşkil eden yönetmeliğin doğru ve titizlikle uygulanmasının ardından bina sakinlerine sağlıklı ve huzurlu yaşam ortamları sağlanabiliyor.

‘Binalarda Ses Yalıtımını Sağlamaya Yönelik Mevzuat ve Uygulamalar’ eğitiminde, binalarda gürültü kontrolü için gerekli temel bilgiler, yönetmelik kriteri, mimari akustik rapor, proje içeriği ve uygulama yöntemleriyle değerlendirilecek.

İki gün boyunca sürecek toplam 14 saat sürecek çevrimiçi etkinliğe belediyeden ilgili görevliler ve denetimcileri dışında, yapı sektörü, mimarlık ve mühendislik öğrencileride katılacak. Binalarda Ses Yalıtımını Sağlamaya Yönelik Mevzuat ve Uygulamalar eğitimi; DKM, EPSDER, İZOCAM, ODE, SAINT GOBAIN RIGIPS’in tarafından gerçekleşiyor.


Geri Dön