24 / 04 / 2024

Gürültü yapan komşunuza bin 450 lira ceza kesilebilir!

Gürültü yapan komşunuza bin 450 lira ceza kesilebilir!

Samsun'da vatandaşlara, "Şikayetiniz üzerine, gürültü yapan komşunuza bin 450 lira ceza kesilebilir. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?" diye soruldu. Vatandaşların büyük bölümü 'Gürültücü Komşu'ya cezayı destekledi..



Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre komşuların birbirlerinir karşılıklı olarak rahatsız etmeme yükümlükleri bulunuyor. Apartmanlarda çekilmez hal alacak şekilde belirlenen sınırların üzerinde gürültü, yüksek sesle müzik dinlemek, televizyon seyretmek ve telefonla konuşmak da yasak. Bu belirlenenlerin dışında farklı bir şekilde gürültüler de olabiliyor. Gürültücü komşulara karşı başvurulacak en kısa yol zabıtaya ve karakola şikâyetçi olup idari para cezası kesilmesini sağlamak. Şikayetçi komşunun haklı bulunulmaso halinde verilen ceza ise bin 450 lira. Peki halk böyle bir durumda verilecek cezayla ilgili ne düşünüyor? İşte Samsun Gazetesi'nden Hande Onat ve Mustafa Togur'un aldığı cevaplar;   

BENİ DÜŞÜNMEYENİ DÜŞÜNMEM  

Nilgün SUSKUN: Böyle bir kanunun gelmesi çok iyi olmuş. Sonuçta komşun seni düşünmeyip gürültü yapıyorsa ve bundan rahatsız oluyorsan şikayetçi olmalısın. O seni düşünmüyorsa sen neden onu düşüneceksin? Fakat çocukları ses yaparsa bir şey demem. Çocuktur, dur yapma desen de dinlemez. Fakat komşun sürekli ve bilinçli rahatsız ediyorsa, şikayet etmelisin.  

RAHATSIZ ETMEYE HAKKI YOK  

Habibe Nur ERTUNÇ: Doğrusu buydu zaten. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. O yüzden rahatsız olan şikayet etmeli. Bu konuda yasanın çıkması çok isabetli bir karar olmuş. Benim komşumun beni rahatsız etmeye ya da benim onu rahatsız etmeye hakkım yok.  

KOMŞUMU MAĞDUR ETMEM 

Cemal YILMAZ:  Komşuluklarda böyle şeyler olmaz. Güzelce anlaşılması lazım. Ben komşumu şikayet etmem ve komşum da beni şikayet etmez. Çünkü benim komşuluklarım saygılıdır.  Çok yüksek ses var diye şikayet edilmez.  Kanunları az çok bildiğim için adamı mağdur etmem. Güzelce konuşur, hallederim. 
 


Geri Dön