28 / 03 / 2024

Güvenpark'ta dolmuş sorunu!

Güvenpark'ta dolmuş sorunu!

Ankara Kızılay Güvenpark'ta oluşan uzun dolmuş kuyrukları kargaşaya neden oluyor. Dolmuşların arasında yürümek zorunda kalan vatandaşlar, "Can güvenliğimiz yok, ezilme tehlikesi geçiriyoruz" şikayetini dile getiriyor.



Son yıllarda dolmuş güzergahlarına ve sayılarına yapılan ilavelerle birlikte kapasitenin üstünde aracın giriş çıkış yaptığı Güvenpark'ta oluşan uzun dolmuş kuyrukları kargaşaya neden oldu. 


Türkiye'nin en önemli kurumlarının bulunduğu bölgede dolmuşçuların oluşturduğu çirkin görüntüler vatandaşı isyan ettirdi. Ankara'nın en işlek yeri Kızılay Güvenpark'taki dolmuş durakları Başkentlileri çileden çıkardı. Gündüz nüfusu iki milyon sınırına ulaşan Kızılay'daki dolmuş duraklarına ek güzergahlar eklenmesiyle dolmuş sayısı kapasitenin üzerine çıktı. Alana sığmayan dolmuşlar Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne kadar uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Yoğunluk yüzünden Güvenpark'ta vatandaşlara adım atacak yer kalmadı. Dolmuşların arasında yürümek zorunda kalan Ankaralılar yetkililerden yardım istedi. Dolmuşlar yüzünden Güvenpark'ta büyük bir kargaşa yaşandığını dile getiren vatandaşlar, "Güvenpark'ta dolmuşların arasında ezilme tehlikesi yaşayarak yürümek zorunda kalıyoruz. Can güvenliğimiz yok. Dolmuşların başındaki değnekçiler bağırmaktan, gürültü kirliliği yapmaktan başka bir işe yaramıyor. Burası panayır gibi. Hangi aracın nereden çıkacağı ve hangi dolmuşun nereden kalkacağı belli değil. Tam bir kargaşa yeri" dedi. 


Durağa giriş saatler alıyor


Kızılay'da yaşanan kargaşadan dolmuşcular da yolcular kadar rahatsız oluyor. Günün belli saatlerinde yoğunluk yüzünden Güvenpark'a giremediklerini söyleyen dolmuşçular, "Duraklarda boş yer olmadığı için vatandaşı yol ortasında bırakmak zorunda kalıyoruz. Araç yoğunluğu yüzünden bizim durağa girmemiz saatlerimiz alıyor yeterli alan olmadığı için yollarda beklemek zorunda kalıyoruz. Bu alan bu kadar dolmuşu kaldırmıyor. Biz de çözüm bekliyoruz" diye konuştu.


Sabah





Geri Dön