24 / 04 / 2024

Güzelbahçede'ki arsa İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin alanı ilan edildi!

Güzelbahçede'ki arsa İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin alanı ilan edildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı karşı karşıya getiren Güzelbahçe'deki arsa kavgası bir çözümü bağlandı.



İzmir Büyükşehir Belediye  Başkanı Aziz Kocaoğlu ile  İzmir  Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı karşı karşıya getiren Güzelbahçe'deki arsa kavgası çözüme bağlandı. Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Güzelbahçe'deki arsasmı resmen üniversite alanı ilan etti. 


PLAN ASKIYA ÇIKTI 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi tarafından onaylanan 1/25000 ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin konuları, Büyükşehir Belediyesi Nazım Plan Şube Müdürlüğü'nce bir ay müddetçe askıya çıkardı. Bu doğrultuda Güzelbahçe ilçesi, İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planının Yaka Mahallesi Acemdere mevkii, 2363 ve 2364 parsellere ilişkin kısmının iptaline ilişkin mahkeme kararı dikkate alınarak, söz konusu par+ sellerin 'doğal ve ağaçlık karakteri korunacak alanlar' olarak belirlenen kısmının Çevre Düzeni Planı'nda 'üniversite yerleşke alanı' olarak belirlenmesine ilişkin 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliği yapıldı. 



İzmir 9 Eylül Gazetesi  


Geri Dön