26 / 04 / 2024

Güzelçamlı imar sorunları görüşüldü!

Güzelçamlı imar sorunları görüşüldü!

Kuşadası Belediye Meclisi Temmuz olağan toplantısını Aydın Kuşadası Güzelçamlı mahallesinde yaptı. Toplantıda Güzelçamlı imar sorunları görüşüldü.Yapılan meclis toplantısına kalabalık bir vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.



Yapılan meclis toplantısına kalabalık bir vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında yapılan ve belediyenin internet sitesinden canlı yayınlanan toplantıda, ilk olarak Milli Park ihalesi ele alındı. Milli Park içindeki koyların ihaleye çıkarılacağını hatırlatan başkan Kayalı, ihaleye girmek için meclisten yetki istedi. Yapılan oylama sonucunda Kayalı'ya yetki verildi. 

Meclis toplantısında Kaya Aldoğan bitişiğindeki toprak sahada oluşturulan otoparkın ihaleye çıkarılması kabul edildi. 

Maddenin görüşülmesi sırasında, sahilde yol kenarına parkların önlenmesi talebinin gelmesi üzerine, başkan Kayalı, "Sahil yolunun deniz yönündeki şeridine hem araç park edilmesini önlemek, hem de bisiklet kullanıcılarına bir yol oluşturmak için çalışma yapıyoruz. 

Kısmet kavşağından, liman girişine kadar bisiklet yolu oluşturacağız" dedi. 

Davutlar belediye binasıda vatandaşların Kuşadası'na gelmesini gerektirmeyecek şekilde hizmet verecek Tahakkuk, tahsilat ve evrak kayıt servisleri kurulmasının kabul edildiği mecliste, birim amirliklerinin talepleri ele alındı. Kuşadası Belediyesine ait yemek üretim birimi, günde 5 bin kişiye yemek üretmek ve tüm masrafları kendilerine ait olmak üzere Aydın Büyük Şehir Belediyesine tahsis edildi. 

Toplantıda ayrıca Korumar Adakule arasındaki sahil şeridinin Milli Park olarak tescili ile Turizm Bakanlığı imar planlarına işlenmesi için gerekli müracaatların yapılmasına oy birliği ile kabul edildi. 

Meclis toplantısı sonrası salonu dolduran Güzelçamlı sakinleri ile görüşen Kayalı, dile getirdikleri sorunların çözümü için tüm olanakları seferber edeceklerini kaydetti.


Aydın Ses Gazetesi 


Geri Dön