19 / 04 / 2024

GYF’ler 10 milyar TL büyüklüğe ulaşabilir!

GYF’ler 10 milyar TL büyüklüğe ulaşabilir!

Ak Portföy tarafından hayata geçirilen GYF’ler ile Gayrimenkul Sektörü ve Finans Sektörü arasında yeni bir köprü kurulmuş oluyor. Keler, "GYF’lerin, hızla büyüyerek birkaç yılda 10 milyar TL büyüklüğe ulaşmasını mümkün görüyoruz.” dedi



Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) kuruluşuna ilişkin tebliğin SPK tarafından yayınlanmasının ardından, Türkiye’nin ilk gayrimenkul fonu Ak Portföy tarafından kuruldu. Ak Portföy tarafından hayata geçirilen GYF’ler ile Gayrimenkul Sektörü ve Finans Sektörü arasında yeni bir köprü kurulmuş oluyor.


Ak Portföy Yönetimi Genel Müdürü Alp Keler, “Bu yeni varlık sınıfı ile kurumsal ve bireysel tasarruf sahipleri için yepyeni bir yatırım aracı doğarken gayrimenkul sektörüne dolayısıyla Türkiye ekonomisine çok önemli bir kaynak sağlanacak. AK Portföy GYF ile kurumsal ve bireysel yatırımcılar, köklü ve kurumsal bir portföy yönetim şirketinin detaylı yatırım süreçlerinden geçerek fona dahil edilen yüksek kaliteli bir gayrimenkul portföyüne kolayca yatırım yapabilecek. Yatırımcılar bu yolla gayrimenkul piyasasındaki değer artışlarının yanı sıra özellikle ticari gayrimenkullerdeki görece yüksek kira gelirinden de faydalanma imkanına ulaşacaklar. GYF’lerin, hızla büyüyerek birkaç yılda 10 milyar TL büyüklüğe ulaşmasını mümkün görüyoruz.” dedi


“GYF’ler Yatırımcılar Açısından Önemli Bir Fırsat”

Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, gayrimenkul’ün bir varlık sınıfı olarak Türkiye’de oldukça talep görmesine karşın, buna dayalı finansal ürünlerin yeterli olmadığına ve GYF’lerin önemli bir boşluğu dolduracağına dikkat çekti. Keler, “Gayrimenkul tıpkı altın gibi yatırım geleneğimizin önemli bir parçası. Son 10 yılda gayrimenkul piyasasındaki gelişmeler ve fiyat artışları tasarruf sahiplerini yatırımlarını bu alanda değerlendirmeye teşvik ediyor. Ancak her enstrümanda olduğu gibi gayrimenkule yatırım yapmak da ciddi bir uzmanlık gerektiriyor. GYF’ler Portföy yönetim şirketlerinin yatırım tecrübesi ile gayrimenkul sektörünün fırsatlarını birleştiren yepyeni bir enstrüman.” dedi.


Fon, kurumsal ve bireysel tasarruf sahiplerinin uzmanlarca seçilmiş, yüksek değer artışı ve kira potansiyeli olan bir gayrimenkul portföyüne tek bir işlemle yatırım yapmasına olanak verirken, Türkiye ekonomisine ciddi bir kaynak sağlamayı hedefliyor. Keler, Ak Portföy’ün 16 milyar TL varlık yöneten bir şirket olduğunu hatırlatarak “Gayrimenkul Yatırım Fonu’umuzun kısa sürede 100 milyon dolar’lık bir büyüklüğe ulaşmasını bekliyoruz” dedi.



Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Ak Portföy'den ilk gayrimenkul fonu Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) kuruluşuna ilişkin tebliğin SPK tarafından yayınlanmasının ardından, Türkiye'nin ilk gayrimenkul fonu Ak Portföy tarafından kuruldu. Ak Portföy tarafından hayata geçirilen GYF'ler ile Gayrimenkul Sektörü ve Finans Sektörü arasında yeni bir köprü kurulmuş oluyor. 


Ak Portföy Yönetimi Genel Müdürü Alp Keler, "Bu yeni varlık sınıfı ile kurumsal ve bireysel tasarruf sahipleri için yepyeni bir yatırım aracı doğarken gayrimenkul sektörüne dolayısıyla Türkiye ekonomisine çok önemli bir kaynak sağlanacak. AK Portföy GYF ile kurumsal ve bireysel yatırımcılar, köklü ve kurumsal bir portföy yönetim şirketinin detaylı yatırım süreçlerinden geçerek fona dahil edilen yüksek kaliteli bir gayrimenkul portföyüne kolayca yatırım yapabilecek. Yatırımcılar bu yolla gayrimenkul piyasasındaki değer artışlarının yanı sıra özellikle ticari gayrimenkullerdeki görece yüksek kira gelirinden de faydalanma imkanına ulaşacaklar. GYF'lerin, hızla büyüyerek birkaç yılda 10 milyar TL büyüklüğe ulaşmasını mümkün görüyoruz" dedi Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, gayrimenkul'ün bir varlık sınıfı olarak Türkiye'de oldukça talep görmesine karşın, buna dayalı finansal ürünlerin yeterli olmadığına ve GYF'lerin önemli bir boşluğu dolduracağına dikkat çekti. Keler, "Gayrimenkul tıpkı altın gibi yatırım geleneğimizin önemli bir parçası. Son 10 yılda gayrimenkul piyasasındaki gelişmeler ve fiyat artışları tasarruf sahiplerini yatırımlarını bu alanda değerlendirmeye teşvik ediyor. Ancak her enstrümanda olduğu gibi gayrimenkule yatırım yapmak da ciddi bir uzmanlık gerektiriyor. GYF'ler Portföy yöne tim şirketlerinin yatırım tecrübesi ile gayrimenkul sektörünün fırsatlarını birleştiren yepyeni bir enstrüman" dedi. 


Keler, Ak Portföy'ün 16 milyar TL varlık yöneten bir şirket olduğunu hatırlatarak "Fonumuzun kısa sürede 100 milyon dolar'lık bir büyüklüğe ulaşmasını bekliyoruz" dedi. 


Dünya



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Gayrimenkul Yatırım Fonları'nın (GYF), birkaç yıl içinde 10 milyar TL büyüklüğe ulaşabileceği hesaplanıyor. Ak Portföy Yönetimi Genel Müdürü Alp Keler, "Bu yeni varlık sınıfı ile tasarruf sahipleri için yepyeni bir yatırım aracı doğdu" dedi. İlk gayrimenkul yatırım fonu kuruldu Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) kuruluşuna ilişkin tebliğin SPK tarafından yayınlanmasının ardından, AK Portföy, Türkiye'nin ilk gayrimenkul fonunu kurdu. 


Habertürk



Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) kuruluşuna ilişkin tebliğin yayımlanmasının ardından, Türkiye'nin ilk gayrimenkul fonu Ak Portföy tarafından kuruldu. Ak Portföy Yönetimi Genel Müdürü Alp Keler, "AK Portföy GYF ile kurumsal ve bireysel yatırımcılar, köklü ve kurumsal bir portföy yönetim şirketinin detaylı yatırım süreçlerinden geçerek fona dahil edilen yüksek kaliteli bir gayrimenkul portföyüne kolayca yatırım yapabilecek. GYF'lerin, hızla büyüyerek birkaç yılda 10 milyar TL büyüklüğe ulaşmasını mümkün görüyoruz" dedi.


Sabah 


Geri Dön