20 / 04 / 2024

GYODER Gayrimenkul Zirvesi'nde konuk Dani Rodrik!

GYODER Gayrimenkul Zirvesi'nde konuk Dani Rodrik!

Harvard Üniversitesi'nde eğitim veren ekonomi profesörü Dani Rodrik, GYODER'in davetlisi olarak Türkiye'ye geliyor



Sektörde ilk ve tek olan ve bu yıl onuncusu düzenlenen Gayrimenkul Zirveleri'ne ev sahipliği yapan GYODER, sektöre vizyon kazandırmayı sürdürüyor. 2000 yılından bu yana düzenlediği Gayrimenkul Zirveleri'ni 2009 yılı itibariyle ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı ile birleştirerek Türkiye'nin ilk uluslararası katılımlı bölgesel gayrimenkul fuarını sektöre kazandıran GYODER, dünyaca ünlü ekonomi profesörü Dani Rodrik'i ağırlıyor. 

Dünyanın en etkili 100 ekonomistinden biri olarak kabul edilen ve halen Harvard Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi veren Prof. Dr. Dani Rodrik 15 Haziran 2010 Salı günü gerçekleşecek Gayrimenkul Zirvesi'nde dünya ve Türkiye ekonomisine dair görüşlerini paylaşıyor. 

Zirve kapsamında düzenlenecek olan "Türkiye, Avrupa Birliği ve Dünya: Ekonomik Bakış" oturumuna katılmak üzere Türkiye'ye gelen Prof. Dr. Dani Rodrik, 10. Gayrimenkul Zirvesi hakkında şunları söylüyor: "Hem küresel ekonomi, hem de Türkiye, kriz sonrası yeni güçlüklerle karşı karşıya. Türkiye'nin, sermaye girişlerine son derece bağımlı olan büyüme modelini yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Dünya ekonomisinin de ele avuca sığmayan dev Çin ile nasıl uzlaşacağını öğrenmesi gerekli. Bu toplantının her iki konuda da yeni fikirlerin üretilmesi için bir fırsat olacağına yürekten inanıyorum."

Prof. Dr. Dani Rodrik kimdir?
Dünyanın en tanınmış ve önemli Türk ekonomistlerinden biri olarak kabul edilen, 1957 İstanbul doğumlu Prof. Dr. Dani Rodrik, 1979 yılında Harvard Üniversitesi'nden mezun oldu. Ardından Princeton Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayan Prof. Dr. Rodrik, kariyerine Birleşmiş Milletler Ticaret ve Gelişme Konferansı'nda Ekonomik İlişkiler Asistanı olarak başladı. Prof. Dr. Dani Rodrik, 1985-1989 yılları arasında Harvard Üniversitesi'nde asistanlık yaptı. 

Ardından aynı  üniversitede 1992 yılına kadar Kamu Siyaseti Profesörü olarak görev alan Prof. Dr. Rodrik, daha sonra Columbia Üniversitesi'ne transfer olarak 4 yıl boyunca Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler alanında eğitim verdi. 1996 yılından bu yana ise Harvard Üniversitesi'nde Uluslararası Siyaset Ekonomisi alanında ders veren Prof. Dr. Dani Rodrik'in küreselleşme, uluslararası ekonomi, politik ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyüme, gelir ve ücret eşitsizliği başta olmak üzere önemli konularda yayınlanmış çok sayıda makalesi, araştırması ve yayını bulunuyor.  

Kariyeri boyunca Leontief ve Albert O. Hirschman gibi pek çok ödül alan ve Antwerp Üniversitesi tarafından Fahri Doktorluk unvanına layık bulunan Prof. Dr. Rodnik, The Review of Economics and Statistics, Journal of Globalization and Development, Global Policy Journal, Center for Global Development gibi çeşitli dergilere de katkı sağlıyor. 

Basında yer alan diğer haberler;

Dani Rodrik Türkiye'ye gelecek
Kriz kahini olarak bilinen Nouriel Roubini, hastalığı nedeniyle Bursa'daki toplantıya gelemedi ancak ekonomi profesörü Dani Rodrik, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) davetlisi olarak İstanbul'a geliyor. GYODER'den yapılan açıklamada, Harvard Üniversitesi'nde eğitim veren ve dünyanın önde gelen 100 ekonomistinden biri olarak kabul edilen ekonomi profesörü Dani Rodrik'in, GYODER'in davetlisi olarak, bu yıl 15 Haziran'da 10. düzenlenecek Gayrimenkul Zirvesi'ne katılacağı duyuruldu. Rodrik aynı zamanda Akbank Danışma Kurulu üyeliğini de yürütüyor.
Sabah


Geri Dön