19 / 04 / 2024

GYODER, sektörel eğitimlerine devam ediyor!

GYODER, sektörel eğitimlerine devam ediyor!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ( GYODER ) ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi eğitimlerine devam ediyor...



İSTANBUL - Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi eğitimlerine devam ediyor. Geçen yıl sektörü ilgilendiren 11 farklı konu başlığında alanında uzman yerli ve yabancı birçok sektör profesyoneliyle gerçekleştirilen eğitimlere yaklaşık 400 kişi katıldı. 


GYODER'den yapılan açıklamaya göre, derneğin 2014 yılı takviminde yer alan "Gayrimenkul Sektöründe Durgunluk Dönemlerinde Satış ve Pazarlama" eğitimi 27 Mart Perşembe günü İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek. 


Geçen yıl merkezde, alanında uzman yerli ve yabancı birçok sektör profesyonelinin önderliğinde kentsel dönüşüm ve GYO mevzuatı olmak üzere sektörün öncelikli konuları arasında yer alan 11 farklı konu başlığında eğitimler verildi. Eğitimlere avukat, sektör çalışanı, danışman, şehir plancısı, mimar, mühendis, üst ve orta düzey yönetici profilinde yaklaşık 400 kişi katıldı. 


Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan GYODER Eğitim ve Yayınlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında yer alan gayrimenkul sektörünün öncelikli ihtiyaçları arasında bilgi birikiminin arttırılması ve veri eksikliğinin giderilmesinin geldiğini belirterek, şunları kaydetti: "GYODER olarak bu ihtiyaç paralelinde harekete geçtik ve Türkiye'nin ilk vakıf üniversitelerinden İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliği ile Türkiye'nin Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezini hayata geçirdik. Merkezin amacı sektörün gelişimi için ihtiyaç duyulan araştırmaları tespit etmek, referans veriler üretmek ve sektör çalışanlarının ilgili konularda bilgi birikimine katkıda bulunmak için eğitim programları düzenlemek. Bu doğrultuda da 2013 yılında yaklaşık 400 sektör profesyoneline eğitim verdik. 


İnanıyoruz ki bu sayı 2014 yılında daha da artacak." GYODER gelecek dönem Gayrimenkulün Fizibilitesi, Tesis Yönetimi, Örnek Olaylar Işığında Gayrimenkul Projesi Geliştirmede Alternatif Hukuki Yollar, Gayrimenkul Terminolojisi, Varlık Yönetimi, Sosyal Medyada Kişisel ve Kurumsal Kullanım Yaklaşımları gibi birçok farklı konuda eğitimlerine devam edecek. 


Yeni Ekonomi


Geri Dön