18 / 04 / 2024

Hababam Sınıfı'nın Hayta İsmail'i ve Bacaksız'ı Esenler'de defter dağıttı!

Hababam Sınıfı'nın Hayta İsmail'i ve Bacaksız'ı Esenler'de defter dağıttı!

Esenler Belediyesi'nin geri dönüşümden elde ettiği 500 bin defter, Hababam Sınıfı filmi oyuncularından Ahmet Arıman (Hayta İsmail) ve Tuncay Akça’nın (Bacaksız) da katıldığı bir törenle öğrencilere dağıtıldı.



Esenler Belediyesi, geleneği bozmadı ve 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da geri dönüşümden elde ettiği 500 bin defteri Esenlerli öğrencilere dağıttı. 


Geri Dönüşüm Tesisleri’nde tamamen çöpten ayrıştırılarak elde edilen defterlerin Esenler’deki 80 bin öğrenciye dağıtılması amacıyla Kemer İlkokulu'nda düzenlenen programa; Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Ümit Doğan, Belediye Başkan Yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğretmen katıldı.


Geri dönüşüm tesislerinin çalışma sistemini anlatan sinevizyon gösterimiyle başlayan program, Dilara Çocuk Tiyatrosu oyuncularının geri dönüşümün faydalarını anlatan gösterileriyle devam etti. Tiyatrocular gösterilerinin sonunda protokole geri dönüşümden elde edilen defterleri hediye etti.


Hedef 1500 derslik


Programın açılış konuşmasını yapan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, "Esenler'de derslik sayısını 800'den 1.250'ye çıkardık, hedefimiz 1.500 dersliğe ulaşmak" dedi. Ercan, Geri Dönüşüm Projesi ile öğrencilere çevre bilinci aşılayıp defter dağıttığı için Esenler Belediyesi'ne teşekkür etti.


Hababam Sınıfı sahnede


Programda Türk sinemasının unutulmazlarından Hababam Sınıfı filmi oyuncularından Ahmet Arıman (Hayta İsmail) ve Tuncay Akça (Bacaksız) da Esenlerli öğrencilerle bir araya geldi. İkili sahnedeki yerlerini alarak öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı. Hababam Sınıfı'nın 'Bacaksız'ı Tuncay Akça, tıpkı yıllar önceki gibi kahkahalarıyla protokolü ve öğrencileri eğlendirdi. İkili, "Bizim zamanımızda teknoloji böyle gelişmemişti. Geri dönüşüm tesisleri yoktu, keşke olsaydı da filmlerimizde bunun da mesajını vermiş olsaydık" dedi.

 

Tekerlekli sandalye, defter, yağ


Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, belediye olarak kendilerine emanet edilen doğaya sahip çıkabilmek adına büyük emek sarf ettiklerini belirterek, "Arzu ediyoruz ki, kullanmış olduğumuz her şey geri dönüşüme dahil olsun. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz, yeryüzünde yaratılan her şeyin mutlaka bir dönüşümü vardır. Bu açıdan biz Esenler'de kullandığımız her ürünü geri dönüşüme tabi tutarak hem ekonomiye kazandırmaya, hem de doğanın daha hızlı tahrip olmasını engellemeye çalışıyoruz" diye konuştu.


Esenler Belediyesi olarak geri dönüşümden tekerlekli sandalye, yağ, deterjan ve defter elde ettiklerini söyleyen Göksu, "Geri dönüşümle 2.200 tekerlekli sandalye, 1.500 fakire deterjan, 1.500 fakire yağ yardımında bulunduk" dedi.


İlçenin yaklaşık 6 katı


Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da, "Esenler'de 5 yıldır ilçe nüfusunun yaklaşık 6 katı defter dağıtılıyor" diye konuştu. Ünal, Esenlerliler'in de geri dönüşüme destek verdiğini aktaran Ünal, bu durumdan gurur duyduğunu belirtti.


3 Önemli konu var


AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, "Bugün dünyada 3 önemli konu var: Çevre, enerji ve barış. Bu çocuklarımıza bunları ve özellikle çevre bilincini aşılamamız lazım" şeklinde konuştu. Aşkın Bak, "Esenler'de burada ekonomi var, temizlik var ve güzel bir çevre var" dedi.


Okumak çocuklarımızdan


Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu sözlerine, "Tabiat verdiğini mutlaka geri alır. Doğa ile insan arasında savaş var. İnsan doğa ile başa çıkamaz" diyerek başladı. Kuzu, Esenler Belediyesi'ni bu projeden dolayı kutladıktan sonra "Kitaplar hükümetimizden, defterler belediyemizden, okumak siz çocuklarımızdan" şeklinde konuştu.


Doğaya büyük katkı


Programda son konuşmayı yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Esenler günde 40 ton ambalaj atığının geri dönüşüme uğramasını sağlıyor" dedi. "Esenler Belediyesi ağaçtan kağıt üretmiyor, atık kağıttan defter üretiyor ve böylece doğamıza önemli miktarda katkı sağlıyor" diyen Öztürk, öğrenci ve velilere Esenler Belediyesi'nin bu projesine destek vermelerini istedi. 1 ton ambalaj atığını geri kazandığımızda 17 yetişmiş ağacın geri kazanıldığını söyleyen Öztürk, "Bu da doğal kaynaklarımızın kirletilmesini, havamızın, suyumuzun, toprağımızın temiz kalmasını sağlamaktadır" dedi. Bir pet şişenin kazanılmasıyla 6 saatlik elektrik enerjisinin tasarruf edildiğini belirten Öztürk, Esenler'de daha fazla geri dönüşüm tesisi de kurulacağını sözlerine ekledi. Öztürk, dinleyenlerden mutfakta kullandıkları yağları lavaboya değil pet şişeye dökmelerini böylece kanalizasyon sistemi tahribatını önlemelerini önerdi. Öztürk bu yağlardan motorin elde ettiklerini de söyledi. Öztürk konuşmasının sonunda Bakanlık olarak Esenler Belediyesi ile muhtelif yerlere Geri Dönüşüm Merkezi kuracaklarını açıkladı.


Pil topladılar kazandılar


Konuşmasının ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Öztürk'e hediye takdim etti. Programda Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması'nda dereceye giren okulların müdürlerine hediye ve plaketleri verildi.


Defterleri dağıttılar


Programın ardından protokol ve Hababam Sınıfı filmi oyuncularından Ahmet Arıman  ve Tuncay Akça sınıfları tek tek gezerek öğrencilere geri dönüşümden elde edilen defterleri dağıttı. Öğrenciler de protokol üyelerine teşekkür ederek ellerinde defterleriyle hatıra fotoğrafı çektirdiler. 5 yıldır sürdürülen kampanya ile şimdiye kadar Esenler’deki öğrencilere toplam 2.5 milyon defter dağıtılmış oldu.


Esenler Belediyesi


Geri Dön