19 / 04 / 2024

Habip Soluk: 2023'te Türkiye'de 37 bin 500 km bölünmüş yol yapmayı hedefliyoruz!

Habip Soluk: 2023'te Türkiye'de 37 bin 500 km bölünmüş yol yapmayı hedefliyoruz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Sivas'ın Suşehri ilçesinde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yatırımları hakkında bilgi verdi...




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, "2023 yılında, Türkiye genelinde 37 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapmayı hedefliyoruz" dedi.


Soluk, Sivas'ın Suşehri ilçesinde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yatırımları hakkında bilgi verdi.


İktidarları döneminde birçok ilklerin yaşandığına değinen Soluk, "11 yılda bütün riskleri gözönüne alarak vücudumuzun tamamını taşın altına koyduk ve bu hizmetleri böyle yaptık. Karayolu, havayolu, denizyolu yapıyoruz" diye konuştu.


Gönüllere de yol yapmak istediklerini ifade eden Soluk, bu çalışmaları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, halkın hizmetine sunduklarını belirterek, şunları söyledi:


"2023 yılında, Türkiye genelinde 37 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapmayı hedefliyoruz. 11 yıl önce otobanlar dahil Türkiye genelinde 6 bin 101 kilometre bölünmüş yolumuz vardı, 6 ilimiz bölünmüş yoldan faydalanıyordu. Şimdi ise 17 bin kilometre bölünmüş yolumuz bulunmakta ve bu yollar 75 ilimizi birbirine bağlamaktadır. Yani yolun yokluğunda Ferhat, Şirin’e kavuşamadı ama bakanlığımız dağları delerek bu sevgiyi aştı. 13 Mart 2009 yılında Türkiye bir milatla tanıştı. Bu milat, Ankara-Eskişehir yüksek hızlı treninin başlangıcıdır. Bu projeyle Türkiye, dünyada 8'inci, Avrupa’da 6'ncı hızlı tren kullanan ülke oldu. Bu, bir milattır, büyük bir olaydır. Bu çalışmalarımız kapsamında Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı 2007 yılında projelendirilmiş olup, 2008 yılında ihalesi yapılarak çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. İnşallah, Yüksek Hızlı Tren hattı 2017 yılında hizmete girecektir."


Soluk, Marmaray'ın asrın projesi olduğunu, 11 yıl önce 50 kilometre uzunluğunda tünel bulunan Türkiye'de, şimdi ise 217 kilometre tünel olduğunu belirtti.


AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ise 11 yıllık iktidarları döneminde çok büyük projeler ve yatırımlar yapıldığını, Sivas’ın da bunlardan faydalandığını ifade etti.


Toplantıya, Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi ile kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.



AA


Geri Dön