19 / 04 / 2024

Hadımköy'de park alanına cami yapılacak!

Hadımköy'de park alanına cami yapılacak!

Arnavutköy Hadımköy'de imar durumu park olarak görünen 300 ada 10 parsel, cami ve park alanı olarak düzenlendi. Hadımköy dini tesis ve tescil dışı alanın park alanına alınmasına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı.




Arnavutköy İlçesi, Hadımköy, 300 ada, 10 parselin Dini Tesis Alanı olarak düzenlenmesi ve tescil harici alanın Park Alanına alınmasına ilişkin 1/5000 ölçekli imar plan tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün (18 Haziran 2014) ilanen askıya çıkarıldı. 


Hadımköy Sanayi Bölgesi 2. Etap imar planı askıda! Detaylar için tıklayın!



Arnavutköy Tayakadın Köyü imar planı askıda! Detaylar için tıklayın!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 28162 dosya numaralı imar plan tadilatını 15 Mayıs 2014'te onayladı. Hadımköy cami ve park alanı imar planı, 18 Temmuz 2014'te askıdan indirilecek. 



Hadımköy Merkez Bölgesi 1. Etap Uygulama İmar Planı'na göre park!

Hadımköy de park alanına cami yapılacak!
Hadımköy cami ve park alanı, Arnavutköy Belediyesi'nin imar durumunda park alanı olarak görünüyor. 


Hadımköy Merkez Bölgesi 1. Etap Uygulama İmar Planı'nda 300 Ada 10 Parsel'in plan fonksiyon bilgisi, "Park" olarak veriliyor. Tapu yüzölçümü 2751 metrekare olan park için maksimum kat adedi 0 olarak belirtiliyor. 


Meri İmar Plan notları!


1 - Mer'i İmar Planı ve mevzuatına uygun olarak boş arsa için inşaat şartları aşağıda gösterildiği şekilde tanzim edilerek imar durumu ile yalnız proje tanzim edilebilir, inşaat yapılamaz. Bu imar durumunun süresi 1 yıl olup, imar planında ve mevzuatında bir değişiklik olması halinde hiçbir hak iddia edilemez.


2 - Yapı ruhsatı müraacatı esnasında İSKİ' den alınacak tasdikli fosseptik veya kanal projesi, ısı yalıtım projesi ve raporu, zemin etüd raporu, itfaiye onayı, Kadastro Müdürlüğünden alınacak röperli kroki, bloğun çekme mesafelerini gösterir inşaat istikamet rölevesi, tabii zemin ve yol kotları gösterir kot-kesit rölevesi, gerekli görüldüğü takdirde muhtelif en-boy kesitleri mimari ve statik projelere eklenecektir.


3 - İMAR UYGULAMASINA İLİŞKİN GENEL HÜKÜMLER


3.1. Parselin yüz aldığı yol imar kanunun 23. maddesine tabi olup, Müdürlüğünden ilişiği kesilmeden uygulama yapılamaz.


3.2. Afet bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmelik ile yürürlükteki İstanbul İmar Yönetmeliği, Otopark ve Sığınak Yönetmeliklerine göre uygulama yapılacaktır.


3.3. Yola terk ve kamuya ayrılan kısımlar kamu eline geçmeden uygulama yapılamaz.


3.4. Belirlenemeyen yol genişlikleri ile kadastral sınırlar göz önünde bulundurularak, terk, satın almalar ve blok ebatları inşaat istikamet rölevesi belirlenecektir.


3.5. İlgilisinin sunduğu evraklara, uygulama imar planına ve imar planı notlarına göre tanzim edilmiş olan imar durumu, yapılanma şartlarını göstermekte olup söz konusu parseli kapsayan, ifraz işlemlerinden kaynaklanan ve imar uygulamalarını etkileyen işlemler 18. madde uygulama bürosunun sorumluluğundadır.


3.6. Zemin Etüdü yapılmadan uygulama yapılamaz.


1/5000 ölçekli imar planı notları: 


Hadımköy de park alanına cami yapılacak!


1- Plan tasdik sınırı Hadımköy oyun alanı yeşil alan ve 300 Ada 10 Parsel ile yanındaki kadastral boşluk için geçerlidir. 


2- Plan tadilatı ile 300 Ada 10 Parsel ve yanındaki kadastral boşluk, dini tesis alanına oyun alanı, yeşil alan, ve yanındaki kadastral boşluk park alanına alınmıştır. 


3- Açıklanmayan hususlarda meri plan notları geçerlidir. 

Hadımköy cami ve park alanı 1/5000 ölçekli imar planı için tıklayın!


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön