19 / 04 / 2024

İBB Hadımköy'de ekmek fabrikası kuracak!

İBB Hadımköy'de ekmek fabrikası kuracak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan Halk Ekmek aracılığıyla Hadımköy'de modern bir ekmek fabrikası yapılacağını söyledi..



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, Halk Ekmek aracılığıyla Hadımköy'de 30 bin metrekarelik alan üzerine, modern bir ekmek fabrikası yapılacağını aktardı. 

Anadolu Ajansı'ndan alınan habere göre İBB iştiraklerinden İstanbul Halk Ekmek'in 26 milyon liralık iç borçlanma talebinin görüşüldüğü İBB Meclis Toplantısında, CHP'li Meclis üyelerinin, kamu kaynaklarının yerinde kullanılmadığı iddialarına cevap veren Başalan, yeni yatırımlar için kurumların borçlanmaya gidebileceğini söyledi. 

İstanbul Halk Ekmek'in iç borçlanma için yetki talebinde bulunmasının bir zorunluluktan kaynaklandığını ifade eden Başalan, "İstanbul Halk Ekmek'in Edirnekapı'da 1978'de faaliyete başlayan fabrikası, bina, makine ve teçhizatı itibarıyla ekonomik ömrünü tamamladı." dedi.

Edirnekapı fabrikasının arazi büyüklüğü olarak da yeni düşünülen üretim sistemi için uygun olmadığını aktaran Başalan, "Bu nedenle Hadımköy'de teknolojik özellikleri yüksek yeni bir fabrika kurma çalışmalarına başlanmıştır. Yeni kurulacak olan fabrika 30 bin metrekarelik  alanı kaplayacak." ifadelerimi kullandı.

İBB Hadımköy de ekmek fabrikası kuracak!

"3 hat, 5 üniteden oluşacak"

Hadımköy'deki fabrika için ilk etapta 3 hat alımı yapılacak. İhtiyaca göre ileride bunların sayısının artırılacak ve alınacak hatların her birinin silo ve dozajlama, ekşi maya-ön ekşi üretim, hamur yoğurma (mikser), hamur şekillendirme (laminasyon), mayalama ve endüstriyel tip tünel fırın olarak 5 üniteden oluşacak.

 İBB Hadımköy de ekmek fabrikası kuracak!

Konuşmanın ardından İstanbul Halk Ekmek'in iç borçlanma talebi mecliste oylandı. CHP'lilerin ret oyuna karşı, borçlanma yetkisini içeren madde oy çokluğuyla kabul edilerek Meclis'ten geçti. 

 


Geri Dön