24 / 04 / 2024

Hadımköy'deki tarihi hastane binası restore edilecek!

Hadımköy'deki tarihi hastane binası restore edilecek!

Hadımköy'deki tarihi hastane binası restore edilerek yeniden şifa dağıtacak. Çalışmaların yakın zamanda başlaması öngörülüyor. 



Tarihi yapı 1891 yılında 2.Abdülhamit tarafından yaptırılmıştı. Askeri Hastane olarak hizmete açılan yapı 1985 yılına kadar askeri hastane olarak hizmet vermişti. Daha sonra 2012 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılmıştı. 

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2012 yılında terk edilen bina restore edilerek yeniden hizmete açılacak. Hastanede göğüs hastalıkları hizmeti verilmesi öngörülüyor. 

Milli Savunma Bakanlığı'nda bulunan yapı Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Yapının Mart ayında projelendirme süreci başladı. İstanbul Valiliği tarafından 16 Nisan'da başlatılan çalışmalar kapsamında rölöve, restitüsyon, restorasyon, statik, elektrik, makine, peyzaj projeleri ve zemin etüdü çalışmalarının projeleri hazırlanmaya başlandı. Valilikten alınan bilgiye göre, bu çalışmaların toplam 300 gün olarak belirlendiği ancak bu tarihten daha önce bitirilmesi hedeflendiği bildirildi. Valilik tarafından restorasyon çalışmalarının bitirilmesinin ardından 128 yıllık tarihi hastane binası Sağlık Bakanlığı'nın kullanımına sunulacak. Hastanenin niteliği konusunda henüz net bir karar olmasa da, söz konusu yerin Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin Ek Hizmet Binası olarak kullanılması bekleniyor.


Geri Dön