28 / 03 / 2024

Zeytinburnu Ambarlar'ı satın alan Akzirve, Hadımköy Projesi'ni de üstlendi!

Zeytinburnu Ambarlar'ı satın alan Akzirve, Hadımköy Projesi'ni de üstlendi!

Zeytinburnu Ambarlar'ın, Hadımköy'e taşınması kesinleşti. 130 dönümlük araziyi bayramdan önce satın alan Akzirve, projesini bu yıl sonuna kadar tamamlayabilmek için Hadımköy'deki taşıma işini de üstlendi.



Zeytinburnu Ambarlar'm Hadımköy'e taşınmasında kazma nihayet vuruluyor. 

Araziyi satın alan Akzirve, projesini hızlandırmak için Hadımköy'deki işi de üstlendi. 11 bin aracı İstanbul trafiğinden çekecek projenin inşaatının bu yıl tamamlanması hedefleniyor. 


Zeytinburnu Ambarlar'm Hadımköy'e taşınmasında kazma nihayet vuruluyor. Hadımköy'e taşınmak için uzun süredir devletten yer göstermesini bekleyen Zeytinburbu Ambarlar'daki nakliyecilere iyi haber Akzirve'den geldi. Zeytinburnu'ndaki araziyi satın alan Akzirve, kendi projesini hızlandırmak için Hadımköy'deki işi de yapma kararı aldı. 


Uzun süre dev holdinglerin peşinde olduğu 180 ortaklı İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifı'ne (NAKO) ait Zeytinburnu Ambarlar Sitesi'ni Suudi Arabistanlı Al Qemam Holdingin Türkiye'deki yatırım şirketi Akzirve Gayrimenkul satın almıştı. 


Akzirve, Mesa Mesken, Tahincioğlu, Varyap, EgeYapı, Dumankaya, Nef gibi holdinglerin de peşinde olduğu 120 dönümlük arazi içiıı, toplam 245 milyon dolar ödeme yapmıştı. Geçtiğimiz yıl haziran ayında satış işlemi tamamlanmış, nakliyecilere taşınmaları için 6 ay süre verilmişti. Nakliyeciler uzun süre devletten Hadımköy'de yer göstermesini bekledi. 


Hadımköy'deki projeyi TOKİ'nin üstleneceği konuşuluyordu. Akzirve projeyi hızlandırmak için bu projeyi de üstlendi, inşaatın bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. 


130 dönüm arazi üzerine yatırım yapacak


Aynı zamanda NAKO ortaklarından Türkiye Nakliyeciler Derneği Başkanı Erol Özçelik, Akzirve'nin Hadımköy'de 130 dönümlük yeri bayramdan önce aldığını açıkladı. Özçelik, "Buradan çıkmamız için Hadımköy'deki projeyi Akzirve üstlendi. Kamu yetkilileri, bizim bunu yapacak gücümüz olmadığını bildiğinden projeyi Akzirve'nin yapmasını istedi" diye konuştu. 


Akzirve'nin 130 dönüm arazi için toplam 40 milyon dolar yatırım yapacağı belirtiliyor. İnşaatın bu yıl bitmesini beklediklerini ifade eden Özçelik, yaklaşık 200 firmanın Hadımköy'e taşınacağını söyledi. Gayrimenkul şirketi Akzirve'nin henüz fiyatları açıklamadığını belirten Özçelik, "İnşaat bu sene başlar, biz de seneye taşınmış oluruz" dedi. Özçelik, kredi çekmek konusunda sorun yaşamayacaklarını Albaraka ve diğer birkaç bankadan sorunsuz kredi çekebileceklerini söyledi. 


Nakliyeciler Anadolu Yakası'nda da yer istiyor


Hadımköy'e taşınılmasıyla nakliyecilerin birçok avantaj yakalayacağını ifade eden Özçelik, şöyle konuştu: "İstanbulun trafiği rahatlayacak. Günlük ambarlara 11 bin araç girişi oluyor. Bu kadar araç trafikten çıkmış olacak. Avcılar'dan sonrasına izin verilmeyecek. Bu da bize yeter zaten. Ayrıca, sanayi bölgesi orada. Burada liman da var. Ayrıca yakında gece çalışma izni de çıkacak. İl trafik komisyonu kararı verdi." TND Başkanı Erol Özçelik, karşıya da Hadımköy'deki gibi benzer bir ' projenin yapılmasını istediklerini, bunun İstanbul trafiğini çok rahatlatacağını söyledi. Özçelik, Çekmeköy'de bulunan Formula l'in yakınlarında belediyenin yeri olduğunu belirterek, "Belediye buraya nakliyeciler için bir yer yapılabilir" dedi. 



'Yazlıkçılara da mal taşımasak oturup tavla oynayacağız'


Türkiye Nakliyeciler Derneği (TND)Başkanı Erol Özçelik, yurtiçi taşımacılıktaki gelişmelerle ilgili de DÜNYA'ya açıklamalarda bulundu. İşlerin iyi gitmediğini ifade eden Özçelik, "Mal hareketi eskisi gibi değil. Ne Doğu'ya ne Batı'ya mal gidiyor. İstanbul'daki esnaf vadeli mal vermiyor, peşin mal alıyor. Yazlık bölgeler de olmasa oturup tavla oynayacağız. Yazlık bölgeler çok kötü değil bayramda da işlerimiz iyiydi. Ama savaş çıkarsa iyice işler durur. Doğu'ya sadece o bölgelerin arabaları mal taşıyor. 

Çünkü o illerin plakalarına sahipler. Ama bir Karedenizli nakliye firması Doğu'ya gitmiyor. Karlılıklar çok düştü. Başa başa gidiyor işler" diye konuştu.



Aysel Yücel / Dünya



 


Geri Dön