19 / 04 / 2024

Hakan Erilkun: Eşler tapuya gidin, konutunuzu güvenceye alın!

Hakan Erilkun: Eşler tapuya gidin, konutunuzu güvenceye alın!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, eşlerin hak kaybı yaşamaması için tapuya gitmelerini ve konutlarına aile konutu şerhi koydurarak güvence altına almaları gerektiğini söyledi...



Türk Medeni Kanun hükümlerine göre evli çiftlerin mal sahibi olarak oturduğu gayrimenkullerin eş muvafakati alınmadan satış işlemi yapamıyor. Ancak bunun için gerekli çok küçük bir detay yerine getirilmediğinden dolayı binlerce gayrimenkulün satışının eş muvafakati alınmadan gerçekleştirilebiliyor. Bu nedenle TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, tüm eşleri tapu dairesine davet ediyor.
 

Erilkun konuya ilişkin olarak “Bir konutun aile konutu olması demek ailenin ikametgahının o konutun adresi olması demektir. Medeni Kanunun 194. Maddesi gereğince bir aile konutunun eş muvafakati olmadan satılması mümkün değil. Ancak erkek egemen bir toplumda olduğumuz ve haklarımızı çoğu zaman aramadığımız için Türkiye’de binlerce aile konutu eş rızası olmadan el değiştiriyor. Eşlerden biri konutun resmi sahibi olmasa dahi tapu dairesine gidip bu konutu aile konutu olarak tescil ettirdiğinde kendinden habersiz satış yapılmasına izin vermeyerek hakkını korumuş olacaktır.” dedi.
 

Aile Konutu Şerhiyle, Eş Rızası Olmadan Gayrimenkuller Satılamayacak

 

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, tapuya konulacak aile konutu şerhinin birkaç dakikalık basit bir işlem olduğunu söyledi.  Konutunda güvenle oturmak isteyen tüm eşlerin tapuya şerh için yalnızca kimlik belgesi, ikametgah ve evlilik cüzdanı ile tapuya giderek konutu aile konutu olarak tescil ettirmelerinin yeterli olacağını belirten   Erilkun ‘Böylelikle resmiyette tapuda adı görünmese dahi bir şekilde eş durumundan ötürü hakkı olan ve ikametgahının bulunduğu konutta yaşayan kişiler de güveni tesis etmiş olacak, kendilerini yasal olarak koruma altına alacaklardır’ dedi.


Geri Dön