18 / 04 / 2024

Hakan Tütüncü: İnşaat sektörü büyüdükçe yatırımlar artar!

Hakan Tütüncü: İnşaat sektörü büyüdükçe yatırımlar artar!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "İnşaat, Türkiye'nin lokomotif sektörü birçok alan buradan besleniyor. İnşaat tıkandığı an diğer sektörlerin durması demektir. Ekonomimizi ve durağan sektörlerimizi canlandırmalıyız" dedi.



Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile AK Parti Antalya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Köse, Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık'ı ziyaret etti. Bir araya gelen Müteahhitler, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile AK Parti Antalya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Köse'ye inşaat sektöründe yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. 


"KEPEZ VE ANTALYA'YI YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ" 

Kenti yeniden inşa etmek için çalışmaların başladığını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Cumhuriyet tarihinin en büyük takas işlemini gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 23 Milyon liralık bedelle gerçekleşiyor. Takas işlemleri yapılırken sadece bir yer bunların dışında kalmıştı. Yeşilırmak Caddesi üzerindeki ticari parsel alan. Konut parsellerindeki Vakıf mülkiyeti probleminin çözümü olarak, 23 milyon liralık takas işlemi gerçekleştirildi. Kepez tarihinin en büyük imar takas işleminin gerçekleştiği Fevzi Çakmak ile Kütukçü Mahallelerindeki imar revizyonu, yıllardır çözüm bekleyen mahallelileri sevindirdi. Kepezaltı ve Santral mahallerinin başına devlet kuşu kondu diyebiliriz. Buyükşehir güzel bir şekilde kentsel dönüşümü başlattı, insanlarımızla birlikte olup şehrimizi geliştirmek için elimizden geleni yapacağız. Kepezi ve Antalya'yı yeniden inşa edip şehrimizi geleceğe taşıyacağız" dedi. 


"İNŞAAT BÜYÜKDÜKÇE YATIRIM ARTAR" 

Ekonominin durağanlık içerisinde olduğunu vurgulayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "inşaat sektörü birçok alanı besliyor, inşaat sektörü tıkandığı an diğer sektörlerin durması demektir yani diğer alanlar iş yapamaz hale gelir. Var olan güven, huzur ve istikrar ortamında herkes işlerini büyüttü. Kıymetini kaybedince anladık, inşaat sektörü büyüdükçe yatırımları arttıkça diğer sektörlerde canlanır. İnşaat al ver, can ver sektörüdür. Ekonomimiz durağanlık içerisinde" şeklinde konuştu. 


"TEMELDEYKEN BİNALARI SATABİLİYORDUK" 

Piyasadaki en ufak hareketliliğin inşaat sektörünü doğrudan etkilediğini belirten Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "Önceden inşaata başladığımız zaman temeldeyken binaları satabiliyorduk, sat-yap anlayışı içerisinde sektörümüzü ayakta tutuyorduk. Şuanda daireleri bitirdik ama 7 Hazirandan sonra adeta bıçak kesmiş gibi ekonomimiz durdu. 150 bin TL'lik elimizde daire var 70 Bin TL'ye alan satan yok. Müteahhitler kredi çekerek inşaat sektörünü ayakta tutmaya çalışıyor" diye konuştu. 



Akdeniz'de Yeni Yüzyıl/ Mustafa KAHRAMAN


Geri Dön