25 / 04 / 2024

Hakan Yürüoğlu, Almishari ailesinin evini tasarlayacak!

 Hakan Yürüoğlu, Almishari ailesinin evini tasarlayacak!

Körfez'de çok sayıda projenin iç mimarisinde imzası bulunan mimar Hakan Yürüoğlu, son olarak Almishari ailesinin evinin tasarımını üstlendi. 4 milyon dolar bütçeyle yapılan evde Kaliforniya mimarisinden esinlenildi




Katar Şeyh'inin eşi Şeyha Moza'nın Abu Fass'taki çiftlik evini ve Abu Dhabi Şeyh'inin eşi Şeyha Al Nahyan'ın Khalifaa City'deki konutunu tasarlayan iç mimar Hakan Yürüoğlu, Körfez'den yeni projeler aldı. Yürüoğlu ve 3RDF Mimarlık ekibi Kuveyt'in en zengin ailelerinden Almishari ailesinin evini de yapacak. Yaklaşık 2 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen 460 metrekare oturuma sahip ev üç kattan oluşacak. Yürüoğlu, konutun yarı açık mekânlar ve teraslar ile birlikte toplam 2 bin metrekare kullanım alanında çalışacak. Ev, 8 yatak odası ve 11 banyodan oluşacak. Proje 4 milyon dolarlık bütçeyle hayata geçiriliyor. 


Kaliforniya'dan esinlendi 

Yürüoğlu, iki çocuğunun eğitimi için sık sık Kaliforniya'ya giden Almishari ailesinin hem tatil yoresi olan Palm Springs, hem de üniversitelerin bulunduğu Palo Alto bölgesindeki vernekuler mimarisinden etkilendiğini ve buna göre bir proje hazırladıklarını söylüyor. Bu nedenle oryantalist çizgilerden mümkün olduğunca uzak durduklarını kaydeden Yürüoğlu, "Dili net, renk skalası yalın ve samimi bir ev istediler. Bulunduğu yörenin mevsimsel koşulları ve yaşam alışkanlıkları nedeniyle sürekli küçük avlular, iç bahceler ve teraslar ile zenginleştirilen yapının, Ortadoğu'ya ait olduğunu mimari anlamda gösteren tek unsur Corian güneş panelleri. Ana giriş cephesinde, kapının üzerinde son derece küçük bir dokunuş olarak gördüğümüz motif, özellikle iç havuz avlusunda daha dominant bir hal alıyor" diyor. 


Havuz yerine iç avlular 

Bu bölgedeki projelerde yüzme havuzlarının mümkün olduğunca etrafının kapatıldığı ve misafir ve yatak odalarına uzak bir noktada konumlandırıldığına dikkat çeken Yürüoğlu, bunun yerine iç havluyu sosyalleşme alanı olarak tasarlandıklarını kaydediyor. Projede peyzaja çok önem verildiğini ve çok fazla süs havuzuyla desteklendiğini söyleyen Yürüoğlu, "Suya vurgu yapılması projeyi çevresi ve bulunduğu coğrafya ile kıyaslandığında 'modern bir vaha' olarak görmemizi sağlıyor" diyor. Projenin 2013 yazı bitirilmesi planlanıyor.


'Yatırımcı isteklerini dikkate alırız'

Yürüoğlu, iç mimar olarak görevlerinin kendi vizyonunu yatırımcılara ya da konut sahibine dikte etmek değil, aksine onların beklentilerini ve zevk anlayışlarını en estetik biçimde geri vermek olduğunu söylüyor. Kuveyt'te yaptıkları evde sundukları bir öneriyi ev sahibinin kabul etmemesi üzerine değişiklik yaptıklarını anlatarak örnekliyor.

Sabah Emlak/Dilek Taş


Geri Dön