26 / 04 / 2024

Mimar Hakan Yürüoğlu, Şeyh El Tani'nin evini dekore ediyor!

Mimar Hakan Yürüoğlu, Şeyh El Tani'nin evini dekore ediyor!

Türk Mimar Hakan Yürüoğlu, Katar'a uzandı. Ünlü mimar, Şeyh El Tani'nin 12 bin metrekarelik evini, 60 milyon dolara dekore ediyor



Birleşik Arap Emirlikleri'nde iş yapan Türk Mimar Hakan Yürüoğlu, şimdi de Katar'a uzandı. Yürüoğlu, dünyanın en zengin Arap liderlerinden olan Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife El Tani'nin eşi Şeyha Moza bint Nasser'in yaptırdığı lüks evin iç mimarisini üstlendi. 3r Design Factory sahibi mimar Hakan Yürüoğlu, Abu Fas'taki evin sadece mobilyaları için kendisinin 30 milyon dolarlık bir bütçe verildiğini, hareketli mobilyalarla birlikte bu bütçenin 60 milyon dolara kadar çıkabileceğini söyledi. 


Yürüoğlu, daha önce Abu Dabi şeyhinin eşi Şeyha Handan bin Mübarek Al Nahyan için Katar'daki Aayan Tower'ı tasarladığını ve projenin beğenilmesinden sonra Katar'daki bu işi aldığını belirtti. Yürüoğlu, Şeyha Moza bint Nasser ile kendisinin de bizzat görüşerek projeyle ilgili bilgi aldığını kaydederek "12 bin metrekarelik evde üç kızı ve ailesiyle birlikte yaşayacak. Bu nedenle bir bölüm eşi ve kendisi için, bir bölüm misafirler için, üç bölüm de kızları için yapılıyor. 33 oda ve 35 banyonun olacağı evde her yatak odasında bir yüzme havuzu yer alıyor. Evin içinde ise 86 metrelik dev bir koridordan odalara ulaşılıyor. Tavan yüksekliklerinin 17 metre olduğu evin 80 metrekarelik girişinde ise dev bir süs havuzu yer alıyor" dedi. 


Yürüoğlu, Şeyha ve Şeyh'in Türk motiflerini çok sevdiklerini belirterek "Evde Türk motiflerine de yer verildi" dedi. Yürüoğlu, ailenin 2013 Haziran sonu itibariyle burada yaşamayı hedeflediğini söyledi. 

Takvim/DİLEK TAŞ AYDIN


Geri Dön