26 / 04 / 2024

Hakkari'de dükkan kiraları 2 bin 500 TL'den başlıyor!

Hakkari'de dükkan kiraları 2 bin 500 TL'den başlıyor!

Hakkari'nin Merkez ilçesi Cumhuriyet Caddesi'nde kira fiyatları ise 2 bin 500 TL'den başlıyor, büyüklüğüne göre 10 bin TL'ye kadar çıkıyor. Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, bölgedeki gelişimlerden bahsetti.



Hakkâri merkezinde sosyal hayatının canlı olduğunu, alınan güvenlik önlemleriyle, kadın erkek sokak ve caddelerde gece geç saatlere kadar rahatlıkla gezebiliyor.


Hakkârililer bu kadim şehrin adının terörle birlikte anılmasından son derece rahatsız. Şehrin görece hareketli bir ekonomisi var. Uzun zamandır adı yalnızca güvenlik politikalarıyla anılan Hakkâri ekonomik olarak potansiyelinin farkında. Ve bu durumu daha da ileriye doğru götürmek istiyor. 


DÜNYA MARKALARI YARI FİYATINA 

Hakkâri'de her köşe başında dünyaca ünlü markaları yarı fiyatına bulabiliyorsunuz. Burada ithal ürünler oldukça revaçta. Sigaradan parfüme, ayakkabıdan hazır giyime her türlü ürünü bulmak mümkün. Ünlü bir markanın montunu normal satışının dörttebiri fiyatına, marka parfüm ve kozmetiklerineredeyse yarı fiyatına alınabiliyor. İthal ürünler dışında İstanbul'da olan giyim kuşam trendlerinin burada da genç kızlar ve delikanlılar tarafından takip edildiğini ve mağazalarda bu ürünlerin satışta olduğunu söyleyelim. Fiyatlarsa hemen hemen İstanbul'la aynı; belki biraz daha uygun. 


Hakkâri Merkez'de Cumhuriyet Caddesi dükkânlar kafeler kahvaltı salonlarıyla dolu. Hemen belirtelim Hakkâri kahvaltısı da Van'daki kadar iddialı ve zengin. Dükkanla dolu caddedeki kira fiyatları ise 2 bin 500 TL'den başlıyor, büyüklüğüne göre 10 bin TL'ye kadar çıkıyor. 


Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Hakkari'de son iki yıldır halkın güveninde, aidiyet düzeyinde artış olduğunu söylüyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: "Hakkari'de iyi gelişmeler var. Belediye olarak Merkez'de asfaltlama, dere ıslah, doğalgaz ve içme suyu getirme çalışmalarına hız verdik. 3500 rakımlı yerden halkımıza su getirmeye başladık. Halkımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. İki sene öncesine göre esnafta da ekonomide de bir hareketlilik var. Kepenk kapatma eylemleri bittiği için esnafin ekonomik kayıpları azaldı."




Para


Geri Dön