25 / 04 / 2024

Hakkari'de Kazanlı şehidin anısına yaptırılan park hizmete açıldı!

Hakkari'de Kazanlı şehidin anısına yaptırılan park hizmete açıldı!

19 Haziran 2010 yılında şehit olan piyade komando çavuş Yusuf Pazar’ın anısına yapılan park ve spor tesisi törenle hizmete açıldı. Kazanlı şehidin adı parkta yaşayacak...



Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısının ardından başlatılan operasyonda, teröristlerce araziye yerleştirilmiş patlayıcının infilak etmesi sonucu 19 Haziran 2010 yılında şehit olan piyade komando çavuş Yusuf Pazar’ın anısına yapılan park ve spor tesisi törenle hizmete açıldı.


Kayı Mahallesindeki parkta düzenlenen törene Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, şehit Yusuf Pazar’ın ailesi, gaziler ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.


Belediye Başkanı Ertürk konuşmasında şehit Yusuf Pazar’ın kişiliğini anlatarak son derece yardımsever olduğunu vurguladı. Pazar'ın koyu bir Galatarasaray taraftarı olduğunu hatırlatan Ertürk parki içinde yer alan spor tesislerinin de bu anlamda ayrı bir önem taşıdığını söyledi.  


Belediye başkanı Lokman Ertürk Belediye tarafından Kayı Mahallesine yapılan yatırımlar hakkında da  bilgiler vererek Kayı Mahallesi içinden geçen Ahi Evran Caddesinin ağır tonajlı araçlar nedeniyle deforme olduğunu bu nedenle bu araçların geçişinin yapılacak alternatif bir yoldan sağlanacağını söyledi.


Kaymakam Veysel Beyru da konuşmasında "Biz inanıyoruz ki şehitlerimiz bu vatanı bizlere emanet edip canlarını bizler huzur içinde, birlik ve beraberlik içinde yaşayalım diye verdiler. Bizler de geri kalanlar olarak onların vermiş oldukları canların karşılığı olarak bu vatanda yaşayan insanların düşmanıyla daha iyi mücadele eden, dostlarıyla daha sıkı kucaklaşan bir toplum olmanın mücadelesini veriyoruz" dedi.


Açılış töreninden sonra  Kayı Mahallesinde yapılan Hers Parkı'ı ve  Alparslan Türkeş Koşu Yolunun temeli de atıldı.


AA


Geri Dön