25 / 04 / 2024

Hakkari'de sosyal hayatın geliştirilmesi için yeni tesisler kuruluyor!

Hakkari'de sosyal hayatın geliştirilmesi için yeni tesisler kuruluyor!

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen Hakkari Belediyesi, sosyal etkinliklerin yapılabileceği alanların artırılması için Gola Züryan Göletini ıslah ederek etrafında bisiklet ve yürüyüş yolu, kafe ve dinlenme alanın yer alacağı sosyal tesis kuracak.



İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirmede bulunan Hakkari Belediyesi, sosyal etkinliklerin yapılabileceği alanların artırılması için Gola Züryan Göletini ıslah ederek etrafında bisiklet ve yürüyüş yolu, kafe ve dinlenme alanın yer alacağı sosyal tesis kurulması için çalışmalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bölgenin alt yapı sorunlarının giderilmesiyle ilgili çalışmalarına devam eden belediye, "2020-2023 Değişim ve Dönüşüm Programı" kapsamında Merzan Mahallesi'ndek bulunan Gola Züryan Göletinin ıslah edilerek sosyal alana dönüştürülmesi için proje hazırladı.

Bu durumda yaklaşık 9 bin metrekare alandaki gölet ilk etapta ıslah etmeyi planlayan belediye, ardından doğal yapıyı koruyup etrafına 500 metrekare kapalı, 250 metrekare açık kafe ve restoran, yürüyüş ve bisiklet yolu, çocuk oyun parkı ve dinlenme alanlarından meydana gelecek.

Belediye ekipleri, Merga Bütan Kayak Merkezi, Durankaya Beldesi ve 12 köyün ulaşımın sağlandığı Merzan Mahallesi yolunun kalan kısmı genişletilerek asfaltlanacak

Gölet ve yolda gerçekleşen çalışma alanınında incelemelerde bulunan Vali ve Belediye Başkan Vekili Akbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamasında, bu yıl bölge için çok önemli olan projelere başlayacaklarını açıkladı. 

Belediye olarak projelerine her gün yenilerini eklediklerinden bahseden Akbıyık, şu ifadeleri kullandı:

"Zap Vadisindeki sosyal tesise yönelik projemizde çalışmalar devam ediyor. Yine Mir Kalesi projemizi bu yılın sonuna kadar bitireceğiz. Merzan Mahallesi'nde yaklaşık 9 bin metrekare alandaki Gola Züryan'ı ıslah edeceğiz. Göletin etrafında da yürüyüş parkurları, kafe ve dinlenme yerleri yapıp halkımızın hizmetine sunacağız. Burası, yabani hayvanları ile doğal flora ve faunasıyla Hakkari'nin nefes alacağı bir yer olacak."


Geri Dön