26 / 04 / 2024

Halaklı Atakent'te satılık ticari alan! 34 milyon 435 bin 524 liraya!

Halaklı Atakent'te satılık ticari alan! 34 milyon 435 bin 524 liraya!

İstanbul Avrupa Yakası Halkalı Atakent'te yer alan ticari alan İstanbul İli Küçükçekmece İlçesi Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü tarafından 34 milyon 435 bin 524 liraya satılıyor...



İstanbul İli Küçükçekmece İlçesi, Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünden:


Halkalı, Atakent Mahallesi, 18.123,96 m² miktarlı, 841 ada, 1 parselin 1/1000 ölçekli 07.03.2011-07.11.2010-14.08.2012-13.02.2013-26.07.2013 tasdik tarihli Halkalı Toplu Konut Revizyon Uygulama İmar Planlarında “Ticaret Alanında” kalmaktadır.

1 - Yukarda nitelikleri ve muhammen bedelleri belirtilen 1 adet taşınmazın ihalesi 2886 sayılı Kanunun 36. maddesine göre ‘’Kapalı teklif usulü’’ ile gösterilen gün ve saatte satışı yapılacaktır.

2 - İhale şartname bedeli 100,00 TL. olup bedeli ödenmek suretiyle şartname Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden satın alınacaktır.

3 - İhaleye iştirak etmek isteyenlerin:

a) Bu iş için yatırılması gereken Geçici Teminat bedeline ilişkin teminat makbuzu veya Banka Teminat Mektubu, Geçici Teminat Mektubunun şekil ve içeriğinin 2886 Sayılı Yasanın 27.maddesi, bu kanun uyarınca yayınlanmış D.İ.Genelgelerinde belirtilen şartları (süresiz ve limit içi olarak düzenlenecek, işin özelliği belirtilecek, Banka teyit yazısı ile birlikte getirilecektir) taşıması gerekmektedir.

b) Gerçek kişilerin tasdikli (T.C. Kimlik numarasını içeren) Nüfus Hüviyeti sureti ve aslı ibraz edilmek kaydıyla Nüfus Cüzdan fotokopisi, ikametgah belgesini, tüzel kişilerin idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslek kuruluşundan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği tam temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini ve vekaletnameyi, Kamu tüzel kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğu belgeyi ortak katılım halinde, ortak girişim beyannamesi ile birlikte ihale saatinden önce teklif zarflarını vermeleri gerekmektedir.

4 - İhaleye katılacaklar Geçici Teminat bedelini nakit olarak yatırmak istediklerinde Belediyemiz Veznesine yatırarak makbuzlarını temin edebilirler.

5 - İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan iştirakçilerin Geçici Teminat bedeli irat kaydedilecektir.

6 - Teklif Mektubu bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra, zarfın üzerine isteklinin adı soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılmak suretiyle zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir, bu zarf geçici teminata ait makbuz veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır.

Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunarak hiç yapılmamış sayılır.

İhaleye iştirak etmek isteyenlerin hazırlayacakları aşağıdaki belgeleri;

a) Gerçek kişiler ikametgah belgesini ve nüfus cüzdan sureti,

b) Tüzel kişiler Sanayi ve Ticaret belgesi veya Esnaf Sanatkarlar Sicil Kayıt belgesini 2013 yılına ait olmak üzere aslı veya noter tasdikli suretini,

c) Gerçek kişilerin veya tüzel kişilerin noter tasdikli imza sirküleri,

d) Vekaleten iştirak edenler için vekaletname ve vekalet edenin noter tasdikli imza sirküleri,

e) Şartnamenin imzalanmış nüshasını,

f) Şartnamenin satın alındığına dair belge (makbuz)

g) Teklif mektubunu içeren iç zarfı, dış zarfın içine koymaları gerekmektedir.

8 - Satış peşin para iledir. Satışın kesinleşmesine müteakip yasal tebligat süresinden sonraki 15 gün içinde satış bedeli peşin ve nakit olarak Belediye Veznesi veya hesabına ödenecektir. Taşınmazın satış bedeli üzerinden her türlü katkı, damga vergisi, tapu harç, masrafları vb. alıcıya aittir.

9 - Postadaki vaki gecikmeler kabul edilmeyecektir. Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

10 - İhale 24/10/2013 tarihinde saat 10.00’da Küçükçekmece Belediye Başkanlığı Encümen Salonunda yapılacak olup, istekliler 2886 Sayılı Yasanın 37. maddesine göre hazırlayacakları teklif mektuplarını usulüne uygun olarak ihale günü ihale saatinden önce Belediye Encümeni adına Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim edeceklerdir.

İlan olunur.


İLÇESİ

MEVKİİ

PAFTA/

ADA/PARSEL

MİKTAR

(M²)

BELEDİYE HİSSESİ

TAHMİNİ

BEDEL

GEÇİCİ

TEMİNAT

ŞARTNAME BEDELİ

İMAR DURUMU

K.Çekmece

Halkalı

Atakent

841/1

18.123,96

Tam

34.435.524,00 TL.

1.033,065,72 TL

100,00 TL

Ticaret Alanı


8063/1-1




Geri Dön