18 / 04 / 2024

Haliç Köprüsü onarımı okulların açılmasına yetişecek mi?

Haliç Köprüsü onarımı okulların açılmasına yetişecek mi?

Köprü onarımının okulların açılmasına yetişmesi için 110 işçi geceli gündüzlü çalışıyor. Trafik çilesi çeken İstanbullular gibi "Yaz abi, bizim derdimizi de yaz" diyen işçiler de dertli...



Yaza damgasını vuran trafik çilesinde adım adım sona geliniyor. Fatih Sultan Mehmet köprüsünün bakımın bitip tüm şeritlerin trafiğe açılmasıyla az da olsa nefes alan İstanbul trafiğinde gözler Haliç Köprüsü'ne çevrildi. Avrupa yakasının en önemli geçiş noktası olan Haliç Köprüsü bahar aylarında yaşanan tehlikenin ardından acil bir şekilde bakım onarım çalışmaları başlatılmıştı. 3 aydır elden geçirilen köprüden son etap çalışmasına geçiliyor. Okul servislerinin de trafiğe katacağı güçlüğü önleyebilmek alel acele yetiştirilmeye çalışılan köprüde, geceli gündüzlü yoğun bir tempo var. Toplam 5 etap olan bakım çalışmasında 4. Etap bitmek üzere. Hedef eylül ortasında tüm şeritleri trafiğe açmak. 


24 SAAT ARALIKSIZ ÇALIŞMA 

110 işçi aralıksız 24 saat çalışıyor. Sabah 05.00 sularında iş başı yapan birinci grup 12 saat sonra vardiya devrediyor, günlük birçoğu 70 TL ye çalışan işçilerin gidenlerinin yerlerine yenileri geliyor. Yaz güneşi tepemizde, kullanılan kimyasal maddeler nefes almayı zorlaştırıyor. Birden bir toz bulutu etrafı kaplıyor ve göz gözü görmüyor. Çalışanlar maskeli. Yorgunluktan bir köşeye sızmış iki genç işçinin fotoğraflarını çekerken arkadaşları gelip "gece boyunca çalıştılar" diye ekliyor. İlerde yemek molası veren bir grup işçi dönüp "Yaz abi yaz, şurada bir tane tuvalet yok, yüzümüzü yıkayacağımız bir musluk yok, derdimizi de yaz" diye sitem ediyor. 


Sabah


Geri Dön