26 / 04 / 2024

Haliçe Nazır projesi kendi enerjisini kendi üretecek!

Haliçe Nazır projesi kendi enerjisini kendi üretecek!

Türkiye'de ilk yatırımını Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Oteli'ni yaparak gerçekleştiren Amplio Emlak, ikinci yatırım kararı aldı. Haliç'te yaptıkları otelin yanında 30 dönümlük alanda Haliçenazır adıyla yapılacak proje kendi enerjisini üretecek..



Dün yapılan basın toplantısında konuşan Amplio Emlak Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, projenin kentsel dönüşümle yapılacağını belirterek, dönüşümde Beyoğlu Belediyesi'nden destek aldıklarını kaydetti. İlk etapta oturanlarla yüzde 100 anlaşma yaptıklarım kaydeden Babaoğlu, projesinin gerçekleştirileceği alanda oturan kişilere Ağustos 2010'dan bu yana, kira yardımı yapıldığını, bu kişüerin borçlandırılmadan yeni projede mülk sahibi olacaklarını söyledi. Yaklaşık 250 -300 konut ile ticari ünitelerin yer alacağı projede fiyatların 250 bin TL ile 800 bin TL aralığında olacağını kaydeden Babaoğlu, projenin maliyetini 300 milyon TL olarak açıkladı. 


Mahalle havasını canlandıracak 


Alman Mimarlık firması Patzschke Architects'in projelendirdiği Haliçenazır'da çok kadı binalar yerine mahalle kültürünü yansıtmak istediklerini söyleyen Babaoğlu, kendi enerjisini üreten bir proje olmasını planladıklarını aktardı. Isı pompası ile kış aylarında ısınma için daha az harcama yapılacağını anlatan Babaoğlu, aynı sistem sayesinde sıcak-soğuk su imkânı sağlancağını söyledi. Alaeddin Babaoğlu, çeşmeden akan suyun içilebilmesi adına da çalışmalar yaptıklarını aktardı. 

Babaoğlu şunları söyledi: "AVM yerine kasabın, manavın, terzinin, kafelerin yer alacağı bir mahalle olacak. Projemizi hayata geçirirken meydanları, dükkânları ve sosyal alanlarıyla hem şehrin merkezinde hem de manzaralı bir proje hayali ile yola çıktık." 


Dünya


Geri Dön