24 / 04 / 2024

Beyoğlu kentsel dönüşüm projesi mahalle sakinlerince protesto edildi!

Beyoğlu kentsel dönüşüm projesi mahalle sakinlerince protesto edildi!

Sütlüce'de Beyoğlu Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi 'Haliç'e nazır', gecikmelerden dolayı mahalle sakinlerince protesto edildi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yürüyen protestocular, "Kentsel dönüşüm başlasın artık" sloganları attı...



Yıkılan 200'e yakın haneyi teslim ettiklerini belirten mahalleli, üç yıl önce yeni yapılacak dairelerden almak için sözleşme imzalayıp evleri boşaltmalarına rağmen inşaata hâlâ başlanmamasını protesto etti. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yürüyen protestocular, "Kentsel dönüşüm başlasın artık" sloganları attı. 


Projeyi Beyoğlu Belediyesi'yle ortak geliştiren Amplio firmasının yürüttüğü 'Hilton Garden Inn' oteli inşaatı sırasında Sütlüce'de evler ciddi hasar görmüştü. Bölge, Beyoğlu Belediyesi'nin talebi üzerine 'riskli alan' ilan edilerek 2012 Eylül'de 'Afet Yasası' kapsamına alındı. Mahalle sakinlerinden Hayrettin Yıldız, "2010 yazında daha otelin temeli atılırken evimin yeri ve duvarları çatladı, sokağımızda binalar birbirinden ayrıldı. Amplio firmasının elemanları evin hasarlı olduğunu tespit etti. Tam üç yıldır kiramızı veriyorlar ama ne olacağımız belli değil" dedi. 


Eyüp Adem Alici de "Mahallemizde Ak Parti seçmeni çoğunlukta. Bizim oylarımızla o koltuğa oturan Beyoğlu Belediye Başkanı'na tepkiliyiz. Öğrendiğimize göre belediye istediği rantı elde edemediği için inşaatı başlatmıyor. Bize verilen söz evlerin yıkılanlardan metrekare olarak daha küçük olacağı ama hiçbir şekilde çıkarttılar. 110 metrekare evimizin borçlandırılmayacağımız yönünde yerine brüt 75 metrekare verede" diye konuştu. İsmini vermek ceklermiş. 'Borçlandırmayacağız' istemeyen bir mahalle sakini de diyorlar ama hiç güvenmiyorum'' ' 'Bizim evde hiç hasar yoktu, zorla diye tepki gösterdi. 


Radikal


Geri Dön