28 / 03 / 2024

haliç kentsel dönüşüm ne durumda

haliç kentsel dönüşüm ne durumda

Sütlüce'de Beyoğlu Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi 'Haliç'e nazır', gecikmelerden dolayı mahalle sakinlerince protesto edildi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yürüyen protestocular, "Kentsel dönüşüm başlasın artık" sloganları attı...

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ'ın yapımı üstlendiği, olaylarla bilinen proje We Haliç'teki çalışmalar hız kesmiyor. Peki We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Gaziosmanpaşa'da devam eden We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden projenin son durumu hakkında bilgi aktardı.

Ahmet Cin Pendik'teki kentsel dönüşüm için Murat Kurum'la görüştü!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçede hali hazırda süren ve planlanan yatırımlar için Ankara’da temaslarda bulundu. Ahmet Cin, Pendik ve Taşlıbayır'da (Orta ve Dumlupınar) devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını Murat Kurum ile ele aldı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden 'We Haliç Kentsel Dönüşüm' açıklaması!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, basında çıkan We Haliç Kentsel Dönüşüm Projesi'nde inşaatların durduğuyla ilgili haberler hakkında açıklama yaptı. Belediye, inşaat çalışmaların hiç durmadığını, tüm kiraların eksiksiz ödendiğini açıkladı.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Afet Odaklı Çalışmalar” ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Kentsel Dönüşüm Projeleri” toplantısına katıldı.

Kayseri Sahabiye kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

Büyükşehir Belediyesi Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son aşamaya geldi. Hazırlanan projelerden üçü halkın beğenisine ve oyuna sunulacak. Projelerin son hali ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e bir sunum yapıldı.

Mehmet Muaz Uzun Sivas'taki kentsel dönüşümü anlattı!

Esentepe, Alibaba, Eski Sebze Hali ve Eski Sanayi kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, konu hakkında açıklama yaptı.

Sivas'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Esentepe, Alibaba, Eski Sebze Hali ve Eski Sanayi kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, ilk olarak Şems-i Sivasî Meydanı hakkında bilgi verdi.

Haliç kentsel dönüşüm projesinde özel sektör devre dışı kaldı!

İstanbul Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı Örnektepe ve Sütlüce mahallerini kapsayan kentsel dönüşüm projesinde özel sektör devre dışı kaldı. Amplio Emlak Yatırım’ın başlattığı projede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Beyoğlu Belediyesi devreye girdi.

Haliç'te kentsel dönüşüm için adımlar atıldı!

Haliç'te Amplio Emlak Yatırım taralından yaklaşık 3 yıl önce inşa edilmeye başlanan ve şu anda Hilton Garden Inn olarak faaliyet gösteren otel projesi, çevredeki binalara zarar verince, bölgede kentsel dönüşüm için adımlar atıldı.

Alaeddin Babaoğlu: Haliç'in dönüşümüne talibiz!

Haliç'te Hilton Garden Inn otelini yapan Amplio'nun Başkanı Babaoğlu, "Kentsel dönüşüm projesi var Haliç'te. Biz bölgenin dönüşümüne talibiz. Otel, restorasyon ve ofiste olacağız" dedi.

Yabancılar Haliç'in kentsel dönüşümüne talip oldu!

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın "Böyle bir ülkeye yabancı sermaye gelmez" sözlerinin üzerinden henüz iki hafta geçmeden dev firmalardan yatırım haberi geldi. Yabancılar Haliç'in kentsel dönüşümüne talip...

haliç kentsel dönüşüm ne durumda Haberi

haliç kentsel dönüşüm ne durumda

Yıkılan 200'e yakın haneyi teslim ettiklerini belirten mahalleli, üç yıl önce yeni yapılacak dairelerden almak için sözleşme imzalayıp evleri boşaltmalarına rağmen inşaata hâlâ başlanmamasını protesto etti. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yürüyen protestocular, "Kentsel dönüşüm başlasın artık" sloganları attı. 


Projeyi Beyoğlu Belediyesi'yle ortak geliştiren Amplio firmasının yürüttüğü 'Hilton Garden Inn' oteli inşaatı sırasında Sütlüce'de evler ciddi hasar görmüştü. Bölge, Beyoğlu Belediyesi'nin talebi üzerine 'riskli alan' ilan edilerek 2012 Eylül'de 'Afet Yasası' kapsamına alındı. Mahalle sakinlerinden Hayrettin Yıldız, "2010 yazında daha otelin temeli atılırken evimin yeri ve duvarları çatladı, sokağımızda binalar birbirinden ayrıldı. Amplio firmasının elemanları evin hasarlı olduğunu tespit etti. Tam üç yıldır kiramızı veriyorlar ama ne olacağımız belli değil" dedi. 


Eyüp Adem Alici de "Mahallemizde Ak Parti seçmeni çoğunlukta....