28 / 03 / 2024

Sivas'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Sivas'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Esentepe, Alibaba, Eski Sebze Hali ve Eski Sanayi kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, ilk olarak Şems-i Sivasî Meydanı hakkında bilgi verdi.



Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, ilk olarak Şems-i Sivasî Meydanı hakkında bilgi vererek, "İçerisinde Sebze Hah ve Eski Buğday Pazarı'nı barındıran 30 dönümlük alanda kentsel dönüşüm uygulanacak." dedi. 



Ahbaba Mahallesi'nde de 50 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm uygulanacağının altını çizen başkan yardımcısı Uzun, "Yunus Emre Mahallesi ve Esentepe Mahallesi üe Şems-i Sivasî Meydanı'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını da 6306 sayılı kanun çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürütüyoruz. Ahbaba Mahallesi'nde ise  TOKİ  ile çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 



Uzun; "Uygulanacak kentsel dönüşümlerde, mahallelerde yeni şehirler oluşturulacak ve burada vatandaşlarımız bir müteahhitle anlaşmalarından daha kârlı olacaklardır. Devlet tamamen vatandaşlarımızın yanındadır." şeklinde konuştu. 



Anayurt


Geri Dön