26 / 04 / 2024

Haliç'te kentsel dönüşüm için adımlar atıldı!

Haliç'te kentsel dönüşüm için adımlar atıldı!

Haliç'te Amplio Emlak Yatırım taralından yaklaşık 3 yıl önce inşa edilmeye başlanan ve şu anda Hilton Garden Inn olarak faaliyet gösteren otel projesi, çevredeki binalara zarar verince, bölgede kentsel dönüşüm için adımlar atıldı.



İstanbul Haliç bölgesinde Amplio Emlak Yatırım taralından yaklaşık 3 yıl önce inşa edilmeye başlanan ve şu anda Hilton Garden Inn olarak faaliyet gösteren otel projesi, çevredeki binalara zarar verince, bölgede kentsel dönüşüm için adımlar atıldı. 


Hasar gören evler 'yerinde dönüşüm' vaadiyle boşaltıldı ve hak sahiplerine kira ödemeleri başladı. Amplio, 28 bin metrekarelik bu alanda 'Haliçenazır' adında dönüşüm projesi gerçekleştireceğini açıkladı. Ancak bölgenin riskli alan ilan edilmesinin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi devreye girerek, özel sektörü proje dışında bıraktı ve projeyi kamu eliyle gerçekleştirmeye karar verdi. Haliç'teki dönüşüm için bakanlık ve Beyoğlu Belediyesi arasındaki imzalar dün atıldı. Bakanlık yetkilileri, "İstanbul için önemli bir bölge olan Haliç'te kentsel dönüşümü kamunun yürütmesinin doğru olacağını düşündük" açıklamasını yaptı. İhale düzenlenecek Protokolün imzalandığı toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakmıı İdris Güllüce, yerel seçimlerden sonra dönüşümün hızlanmaya başladığını söyledi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da yerinde dönüşüm yapacakları projenin yapım ihalesinin düzenleneceğini söyledi. Örnektepe ve Sütlüce Mahallelerinde 28 dönümde gerçekleşecek kentsel dönüşüm, ild etapta yapılacak. İlk etap 16 dönümü, ikinci etap 12 dönümü kapsayacak. 650 konut ve 160 ticari birim inşa edilecek. Hak sahiplerine ait konutlardan kalanlar, 'finansman konutları' olacak. 

Hak sahipleri 5 milyon lira kira desteği alırken, Bakanlık proje için 50 milyon lira destek verecek. Amplio ihaleye girmiyor Haliçenazır projesini hazırlayan Amplio'nun Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu projeyi oteli kucaklayan alan olduğu için fikir olarak desteklediklerini söyledi. Babaoğlu, yapım ihalesine katılmayacaklarını açıkladı. 



Vatan 


Geri Dön