28 / 03 / 2024

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi 2. ihalesi iptale edildi!

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi 2. ihalesi iptale edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etap ihalesine yine teklif veren firma çıkmadı. İhale bir kez daha iptal edildi. 



Sabah Gazetesi'nden ERTAN GÜRCANER'in haberine göre  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi 2. etap ihalesi iptal edildi. İlk ihalesi geçtiğimiz aylarda yapılan Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ilk ihalede de teklif veren firma olmadı. 

Büyükşehir'in Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde de aynı durum yaşanmış belirli aralıklarla 3 kez ihale yapılmış fakat teklif veren olmamıştı. Roman vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı bölgede sağlıksız yapıları dönüştürmek amacıyla ihale yapılmıştı. 

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk ihalesi 12 Ekim'de gerçekleştirilmişti. 

 

462 BAĞIMSIZ BİRİM


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir etkinlikte; "Biz şu anda 35 bin konutluk kentsel dönüşüm üzerinde çalışıyoruz. Türkiye'de ilk defa yüzde 100 anlaşmayla kentsel dönüşümü biz yapıyoruz. Bunun çığ gibi ilerleyeceğine inanıyorum. İzmir, önümüzdeki 4-5 yıl içinde kentsel dönüşüm problemini çok hızlı adımlarla çözmeye başlayacaktır. Çark dönmeye başladı" şeklinde açıklama yapmıştı. Kocaoğlu'nun bu açıklaması o süreçte "Hani çark dönüyordu? Bu nasıl dönmek? İhale var ama katılım yok" şeklinde yorumlara neden olmuştu. 


 


Geri Dön